Moraćemo da radimo čak i dok štrajkujemo: Šta sve donosi novi Zakon?

Minimalni proces rada određivaće poslodavac

  • 6

Nacrt Zakona o štrajku predvideo je da se zna minimalni proces rada koji mora da se ostvari u slučaju štrajka, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje boračka i i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.

Taksisti ponovo u protestnoj vožnji: Kolaps u gradu

On je naglasio da je nacrt zakona ide na javnu raspravu, a zatim na usvajanje.

Nacrt zakona ide na javnu raspravu, Foto: Tanjug/Zoran Zestic

- Možda najveća novina je minimalni proces rada, koji sada donosi poslodavac. Sada želimo da bude uređeno ili zakonom ili kolektivnim ugovorom. To je najveća novina što ćemo morati unapred da znamo koji su to minimalni proces rada koji u slučaju štrajka mora da bude omogućen - naglasio je Ðorđević za Prvu TV.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikoola

    26. april 2018 | 11:12

    Oseca se boljitak !

  • Jeretik

    26. april 2018 | 13:54

    Ne razumem ljude koji izlaze na izbore . Zar im nije jasno da ucestvuju u obicnoj farsi , jer kada politicari dodju na vlast ,oni rade za sebe i za interesne grupe , a ne za birace ,i za narod ...

  • Realno

    26. april 2018 | 11:25

    Podrzavam ovakav zakon. Strajk rada u potpunosti nije dobar, vec je veoma stetan po firmu i vlasnika. Ne mozete na takav nacin treziti svoja prava tako sto ce te unistavati firmu a i vlasnika firme dovoditi u enormno velike gubitke gde moze doci do totalnog kraha i zatvaranje iste. Pravo radnika trebalo bi traziti kroz institucije, sudove, koji treba efikasnije da sprovode zakone i zastitu prava radnika. Strajk koji podraqzumeva potpunu obustavu rada je kriminalno delo, isto kao sto je i povreda prava radnika od strane poslodavca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA