≫ 

Grad je toliko jako tukao jedan deo Srbije da mu ni granate nisu mogle ništa. Poljoprivrednici već oplakuju useve (FOTO)

Za kratko vreme su se zabeleli krovovi, travnjaci i njive

  • 10

Olujno nevreme praćeno gradom protutnjalo je posle 18 časova Mačvom. Usled jakog vetra nebo se zatvorilo, ali je najveća opasnost pretila od gradonosnih oblaka.

Strelci sa protivgradnih stanica su nešto ranije počeli da dejstvuju, pa je prema prvim informacijama u selima uz Drinu i Savu pala mala količina grada.

Grad veličine lešnika padao je pola sata Foto: Telegraf

Počelo je da gruva u celoj Srbiji: Grad udario i na Beograd, narandžasti meteoalarm na snazi, pazite se (FOTO) (VIDEO)

Međutim, u Bogatiću su se za kratko vreme zabeleli krovovi, travnjaci i njive. Grad veličine lešnika padao je jakim intenzitetom skoro pola sata, uz ogromnu količinu kiše.

Grad je, prema prvim procenama najveće štete naneo poljoprivrednim usevima - tek izniklom kukuruzu, u voćnjacima i povrtnjacima.

Zabelela se Mačva Foto: Telegraf

Jaka kiša i grad su danas posle podne takođe pogodili i centar Ivanjice i okolna sela.

Nezapamćena oluja počela je oko 18 časova i 45 minuta, a prema rečima očevidaca takvu kišu ne pamte godinama unazad. Zajedno sa kišom padao je i grad veličine oraha u tri navrata više od 15 minuta.

Nevreme u Ivanjici napravilo je i materijalnu štetu na krovovima kuća i automobilima, ali i u malinjacima i voćnjacima.

VIDEO: Vremenska prognoza za 5.maj (19:00)

Daljinac

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    5. maj 2018 | 21:22

    kako koja godina sve je teza za useve i voce.ocigledno nam se klima menja.sve je vise grmljavina, vetra, oluja......drzava bi morala ako uopste ima strategiju da se malo ozbiljnije pozabavi ovakvim stvarima.prosle godine je kroz nase naselje protutnjala strasna oluja.nosila crepove, lomila drveca, kidala zice sa bandera.zice varnice iako su pokidane jer osigurac nije izbacio u trafou iako je trebao.na pitanje zasto se ne iskljucuje struja kada je nevreme elektricar kaze da ne sme jer nema takva ovlascenja.znaci treba neko da nastrada da bi neko shvatio da naredbe nisu dobre.drzava mora ozbiljno da se pozabavi klimatskim promenama i da se drugacije organizuje.sramota je da jedan protivgradni strelac ima mizernu nadoknadu za posao koji obavlja, pa mu se jos i ona smanji.

  • Vuk

    5. maj 2018 | 20:58

    Koji glup komentar. Kakve veze dacic ima sa tim sto je grad padao i nevreme pogodilo macvu. Znaci ako ne daj boze bude zemljotres kriv je dacic,vucic, canak, tadic ili vec neko od nas gradjana. Uzas od komentara.

  • Milan

    5. maj 2018 | 20:22

    Bilo ga je i opet kod nas u Ivanjici .. Ova godina je katastrofalna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA