≫ 

Indijka je prišla pravoslavnom oltaru: U roze nošnji, sa išaranim rukama i velom preko lica, želela je da se uda u Srbiji (FOTO)

Sudbonosno "da" ovaj par izgovorio je u njegovom rodnom mestu u pravoslavnoj crkvi pred mnogobrojnom familijom iz Srbije i Indije

  • 17

Neobično venčanje bračnog para Feher koje je održano u mladoženjinom rodnom mestu Bašaidu kraj Kikinde, bilo je prava senzacija za sve prisutne goste, ali i meštane malog vojvođanskog sela.

Po prvi put ovo selo dobilo je snajku iz Indije, Surbhi Snowball Feher koja sa suprugom Atilom Feherom već godinama živi u Australiji, u Melburnu.

Ljubav jača od mržnje: Heroj sa Košara oženio Holanđanku na godišnjicu NATO bombardovanja (FOTO)

Sudbonosno "da" ovaj par izgovorio je u njegovom rodnom mestu u pravoslavnoj crkvi pred mnogobrojnom familijom iz Srbije i Indije, a sve je zabeležio meštanin Goran Birimac kom su mladenci vrlo rado pozirali pred fotoaparatom.

Mladenci su nakon crkvenog venčanja odlučili da Atila dobije ime Pero, a mlada je izabrala ime Sofija/Foto: Goran Birimac

Mladoženja Atila, napominje da su se na večni zavet odlučili upravo u Bašaidu, kako bi se snajka upoznala sa kulturom, običajima i ljudima u njegovom rodnom selu.

- Bilo je vrlo emotivno. Mladu je do oltara doveo moj brat Ivan Feher, a kum je bio moj prijatelj koji je takođe rodom iz Bašaida. Surbhi i ja smo zajedno šest godina, upoznali smo se u Australiji gde živim inače već trinaest godina.Imamo sina trogodišnjeg Thorina Jožefa. Odlučili smo se da crkveno venčanje obavimo u mestu gde sam rođen, to je za mene veliki emotivni trenutak. Najlepši događaj obavljen je u mojoj rodnoj zemlji - ispričao je Atila za portal Telegraf.rs.

Mlada koja je blistala u tradicionalnoj indijskoj venačnici protkanoj od svile, pre venčanja obavila je ritualni čin-iscrtavanje ruku/Foto: Goran Birimac

Mlada šare na rukama pred venčanje iscrtala u Abu Dabiju

Mlada koja je blistala u tradicionalnoj indijskoj venačnici protkanoj od svile, pre venčanja obavila je ritualni čin-iscrtavanje ruku. Kako su nam objasnili, u Indiji je običaj da mlada pre venačenje izabere šare koje će joj biti iscrtane na rukama. Par je pre dolaska boravio u Abu Dabi gde je Surbhi izabrala posebne šare koje su joj krasile ruke.

Mladenci su nakon crkvenog venčanja odlučili da Atila dobije ime Pero, a mlada je izabrala ime Sofija. Venčanje je proteklo u pravoslavnom duhu, svatovi su se nakon ceremonije okupili u seoskoj mesnoj zajednici gde su se veselili do kasno u noć.

Sofija u Bašaidu se oseća kao da je kod kuće/Foto: Goran Birimac

Novopečeni mladenci u Srbiji će boraviti do 22.maja, a onda će se vratiti za Australiju. Banatska snajka s obzirom da osim pilećeg mesa ne jede ni jednu drugu vrstu, kaže da je oduševljena našom zemljom.

Voće i povrće za nju ima poseban ukus, a najviše je fascinirana našom arhitekturom, pravougaonim vojvođanskim ulicama, tradicionalnim kućama, a posebno ljudima otvorenog srca koji su je prihvatili, pa se Sofija u Bašaidu oseća kao da je kod kuće.

VIDEO Venčanje se približava, a Megan Markl će MORATI da poštuje ova pravila:

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA