Studenti Alfa BK Univerziteta i omladina iz Niša boravili u poseti BK Grupi u Belorusiji (FOTO) (VIDEO)

Studenti su izrazili veliko interesovanje i za nove projekte BK Grupe poput "Minsk World" koji se gradi na prostoru starog aerodroma. Reč je o kompleksu od tri miliona kvadrata u centru Minska

  • 0

Najbolji studenti Alfa BK Univerziteta, studenti iz Niša i učenici srednje škole "Bora Stanković" iz Niša, boravili su početkom maja u Minsku na poziv BK Grupe, njenih osnivača i Fondacije Karić.

Bogoljub Karić: Novinarima obezbediti beneficirani radni staž

Drugog dana svoje posete, 1. maja, učenici i studenti su obišli velelepno zdanje – poslovno-stambeni kompleks Mayak Minska, površine milion kvadrata koji predstavlja "grad u gradu", i tada su imali priliku da razgovaraju sa Bogoljubom Karićem predsednikom BK Grupe i njegovim saradnicima.

Studenti su izrazili veliko interesovanje i za nove projekte BK Grupe poput "Minsk sveta" /Minsk World/ koji se gradi na prostoru starog aerodroma. Reč je o kompleksu od tri miliona kvadrata u centru Minska.

- Zaista nam je velika čast što smo gosti porodice Karić i njihove kompanije. Porodica Karić je uspela da izgradi veliku i u svetu renomiranu kompaniju i što je još važnije u svoje projekte je uključila i saradnike koji su postali i postaju članovi te velike porodične imperije - rekao je jedan od studenata nakon obilaska Majak Minska.

U prostorijama BK Grupe /Dana holdinga/ u Minsku studenti su se interesovali kada će tako velelepne zgrade i projekte grupacija početi da realizuje u Srbiji, i izrazili veliko zadovoljstvo posle predstavljanja makete koja prikazuje "Minsk svet" i drugih projekata koji su u planu da se grade na teritoriji Kazahstana i drugih bivših sovjetskih republika.

Bogoljub Karić je u opuštenom razgovoru studentima poručio da treba da veruju u sebe i ostvarenje svojih želja, da je neophodno da ulažu u svoje obrazovanje jer je to ono što im niko ne može oduzeti.

Milanka Karić, jedan od osnivača Fondacije Karić, koja je sa suprugom dočekala studente u prostorijama BK Grupe je istakla da se ideja da kompanija ugosti nadarene studente i đake, kod nje rodila pre nešto više od godinu dana, kada je učestvovala na tribini u Nišu koja je bila posvećena tome kako da mladi ostanu u Srbiji.

- Palo mi je na pamet, da bi tu vrednu i nadarenu decu trebalo dovesti da vide Minsk i Belorusiju da im pokažemo to prostranstvo, da vide da postoji mogućnost da radite i napredujete - kazala je Milanka Karić.

- Drago mi je da ste tokom posete Minsku imali prilike da vidite jedan uređen sistem... grad koji se širi, jer Belorusija danas po mnogo čemu podseća na SFRJ - istakla je u razgovoru sa studentima i đacima iz Srbije Milanka Karić.

Predsednik Kancelarije za mlade iz Niša Stevan Živković je rekao da kompanija koju je stvorio Bogoljub Karić sa svojom porodicom i saradnicima pokazuje, da ako čovek veruje u sebe i svoju viziju ništa ne može da ga slomi.

- Impozantno je ono što smo videli u uređenom i sunčanom Minsku - kazao je Živković.

Mladi gosti iz Srbije imali su prilike da obiđu grad, posetili su više pravoslavnih hramova, Nacionalnu biblioteku, pozorište, operu, upoznali se sa znamenitostima Minska.

- Sve je tako prostrano.Nismo mogli ni da zamislimo koje su to površine, uzvikivali su studenti tokom obilaska grada i gradilišta. Verujem da će svoje pozitivne utiske i sve ono što su videli studenti Alfa BK Univerziteta i naša omladina sa juga Srbije preneti prijateljima i sunarodnicima. Do viđenja nekom drugom prilikom - poručio je rektor pomenutog univerziteta Slavko Vukša.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA