≫ 

Uskoro 130 km/h dozvoljena brzina na auto-putu: Usvojen predlog izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja

Ovaj zakon se donosi iz potrebe da se usklade rešenja koja se odnose na ograničenje brzine na autoputu sa većinom zemalja Evropske unije, stoga je do sada propisana brzina prema našem zakonodavstvu do 120 km/h povećana za 10 km/h i iznosi 130 km/h

  • 57

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici sledeće predloge zakona: Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa, Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, Predlog zakona o dopunama Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojim se omogućava brzina do 130 km/h na autoputu.

Ovaj zakon se donosi iz potrebe da se usklade rešenja koja se odnose na ograničenje brzine na autoputu sa većinom zemalja Evropske unije, stoga je do sada propisana brzina prema našem zakonodavstvu do 120 km/h povećana za 10 km/h i iznosi 130 km/h.

Ovako sada izgleda kazna za prekoračenje brzine koja vam stiže na adresu (FOTO)

Na današnjoj sednici, Vlada je donela odluku da se Poseban kolektivni ugovor za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu primenjuje i na poslodavce koji nisu članovi Unije poslodavaca Srbije i koji nisu učestvovali u njegovom zaključivanju.

Donošenjem ove odluke obezbeđuju se jednaki uslovi radnog angažovanja izvođača estradno-muzičkog programa kod svih poslodavaca u Republici Srbiji, čime se sprečava siva ekonomija u toj delatnosti.

Odluka će u značajnoj meri doprineti efikasnijoj zaštiti radno-muzičkih prava izvođača estradno-muzičkog programa, kao i poslova stručnjaka i saradnika u estradno-muzičkoj oblasti.

VIDEO: U patroli sa saobraćajnom policijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nessa

    10. maj 2018 | 16:11

    a jelte da pitam..ako mi sa autima od 15 god moramo da placamo tehnicki po 30 evra?jel i svi ostali vozaci moraju da placaju tehnicki 30 evra?bas me zanima ah da..130..superrrrrrrr

  • Panta

    10. maj 2018 | 15:35

    Dokle će od Pupinovog mosta ka Pančevu ogranilenje biti 50 km/h iako je autoput u punom profilu - po tri trake u oba smera!? Uz to, 90% ove deonice proteže se kroz njive! Uprkos novoj deonici primorani smo da vozimo kao starim Zrenjaninskim putem. Koje li je škole završio mudrac koji je ovo smislio!?

  • ime

    10. maj 2018 | 16:53

    Ali ako već stavljaju ograničenje 130km/h, neka stave bar malo tolerancije, 10km/h bi bilo okej. Ovo njihovo striktno je preterivanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA