≫ 

Ispovest popa koji zbog pijanstva mora u zatvor: Parastos po parastos i ja naduvah 2,06 promila - ni mantija mi nije pomogla u policiji (FOTO)

- Policajci su ostali maksimalno profesionalni i držali se svog posla kao pijan plota, nisu hteli da popuste i tako ja odoh u zatvor - kaže pop Ljubičić

  • 9

- Bio sam na daći jednoj, pa kako to ide po običaju našem, uzima se rakija za pokoj duše. I tako ja popijem jednu čašicu, pa drugu, i nakupi se tu. Tri parastosa tog dana. A posle svakog parastosa i rakije, uzima se i vino, isto radi običaja. I izađe me račun na kraju na 2,06 promila alkohola u krvi  - kaže mi iskreno sveštenik Miloš Ljubičić (70) iz ubskog sela Vrelo, koji je zadržan u policijskoj stanici na trežnjenju. A sad će morati i u zatvor na 15 dana.

Ne bi sveštenik ni bio priveden da posle silnih parastosa, kako kaže, oko jedan posle ponoći, nije seo za volan i krenuo kući.

Policija je privela pijanog popa, a jedna njegova rečenica ostavila ih je bez teksta: Vozio sa 2,06 promila u krvi

- A šta ću, nije imao ko da me vozi, a ja živ čovek, napio se - jada mi se pop Miloš, doduše, kroz osmeh.

Zna on da je zgrešio i spreman je da okaje grehe u zatvoru, mada, nije da se nije bunio kad su ga priveli.

- Ja sam bio sa sve mantijom na trežnjenju, ali ni mantija mi nije vredela. Policajci su ostali maksimalno profesionalni i držali se svog posla kao pijan plota. A ja prvo nisam hteo da potpišem ništa što su mi dali, ali sutradan ujutro jesam. Šta ću, kad već mora da se leži, ja ću da ležim - priča pop, i dalje kroz osmeh.

Pop Miloš iz mlađih dana/ Foto: SPC/Eparhija valjevska

Posle trežnjenja, sveštenik je sproveden sudiji Prekršajnog suda u Valjevu, koji mu je izrekao kaznu od 15 dana zatvora, devet meseci zabrane upravljanja motornim vozilo, a pored toga, dobio je i 15 kaznenih poena.

On će na izdržavanje zatvorske kazne biti upućen u roku od 15 dana, nakon pravosnažnosti presude Prekršajnog suda u Valjevu.

- Kaže meni sudija: "Ti ideš u Valjevo da ležiš", a ja pitam da li može da se plati kazna, a oni kažu da ne može. I sad ću, kako stvari stoje, da ležim tih 15 dana u zatvoru.

Sveštenik je na trežnjenje išao u mantiji/ Foto: SPC/Eparhija valjevska

Na pitanje kako će to izgledati, opet mi odgovara kroz osmeh:

- Nemam pojma, ne mogu ni da zamislim. Došao neki novi zakon da ne može da se plati, pa sad šta bude, biće. Još mi sudija kaže da sam dobio olakšavajuću kaznu. Sreća pa me ostavila da prođe seoska slava Sveti Nikolaj da to odradim, pa ću posle toga da idem da izdržavam kaznu.

SKANDAL ZA SKANDALOM SA SVEŠTENSTVOM SPC

Ovaj slučaj podsetio je na pijanog popa Nenada Obradovića iz sela Drugovac kod Smedereva koji se toliko napio da je legao pored mrtvačkog sanduka na traktorskoj prikolici. Do groblja su ga vozili na prikolici sa pokojnikom, a kada su stigli, tako pijan je sišai sa traktora i jedva održao opelo i to tako što se sve vreme pridržavao za spomenik drugog pokojnika.

Pop Nenad na traktoru pored mrtvačkog sanduka/ Foto: Facebook/Svastarica oglasi/Daki Pantic

Usput je izgubio i kandilo, a sa sahrane su ga kući vozili kombijem.

Krajev februara ove godine, policija je kod Mrčajevaca zaustavila automobil u kom su se nalazili sveštenik Milan Jordović (41) i veroučitelj Zoran Marinković (43). Tada su kod njih u bunkeru pronašli 27 kilograma skanka. Prema rečima izvora iz istrage, oni su bili u ljubavnoj vezi, uprkos tome što je sveštenik oženjen i ima dete.

Jordović nije bio u mantiji, dok je njegov partner na sebi imao žensku garderobu, pa policajci u prvi mah nisu ni shvatili da nije reč o ženi.

Dok za popa meštani imaju samo lepe reči, za veroučitelja ih nema - kažu da je bio nastran i da su ga smatrali sotonom u crkvi.

Podsećamo i na slučaj iz marta ove godine kada su policajci priveli sveštenika iz Kruševca jer su kod njega pronašli 52 grama kanabisa i 55 grama amfetamina.

U patroli sa presretačima:

(J. Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rezim

    14. maj 2018 | 14:04

    Hhahah " ni mantija mi nije pomogla". Pa jel treba na Boga da se pozove ako ga uhvate

  • Dr. za rock and roll

    14. maj 2018 | 14:23

    Ne osudjujem ga sto se napio i to je za ljude, vec sto je kola vozio sa 2 promila. Ali hvala bogu nikakva se nesreca nije dogodila, oprostimo mu. Neka nadlezni organi sankcionisu voznju i to je to pa sta sad-----.........----- bar nije ovljubovao malu decu a i veliku........

  • Lea

    14. maj 2018 | 14:07

    A zasto bi on bio izuzet?Bar da robija za Hrista nego zbog bahatosti, I jos misli da bi trebao imati neki imunitet jer jer pop. Da crkva postupa kako treba,bilo bi na mestu da bude kaznjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA