Doktor koji je baka Radojku proglasio mrtvom o "čudu neviđenom": Samo što infarkt nisam dobio! (FOTO)

On je dodao kako je "baka Radojka teško bolesna, ima najteži oblik Alchajmerove bolesti, samo 30 kilograma, bleda je i mršava"

  • 7

Dr Zoran Krasin iz kikindskog Doma zdravlja, koji je u ponedeljak oko 22.30 konstatovao smrt bake Radojke Stankov (69) u Starom domu Gerontološkog centra u Kikindi, da bi medicinsko osoblje u utorak konstatovalo da žena daje znakove života, rekao je da je ovo za njega "čudo neviđeno".

- Samo što infarkt nisam dobio, u šoku sam bio kad sam video živu baka Radojku. Ne znam šta da vam kažem, savesno sam uradio svoj deo posla i učinio sve što je bilo u mojoj moći - izjavio je dr Krasin, piše Alo.rs.

On je dodao kako je "baka Radojka teško bolesna, ima najteži oblik Alchajmerove bolesti, samo 30 kilograma, bleda je i mršava".

Ispituje se slučaj "smrti" bake Radojke: Protiv lekara biće podnete određene sankcije

- Ono što je za nju karakteristično je da ima jaku neurološku terapiju koja je dovela do minimalnog rada njenih vitalnih funkcija. Redovno sam je pregledao, puls se nije osetio, opipavao sam na vratu karotidne arterije, zenice su joj bile raširene, nije imala reflekse, bila je bela i hladna - uznemireno je ispričao dr Krasin.

Porodična kuća Radojke Stankov iz Kikinde Foto: Google Street View

Krasin je istakao kako je "van sebe", ovaj posao radi 26 godina i toliko života je spasao.

- Verujte mi, kad sam sve ispričao jednom kolegi, rekao mi je da bi i on isto uradio. Žao mi je što se to desilo, a opet sam srećan što je starica živa. Takva vam je naša lekarska profesija. Neka komisija u Domu zdravlja i inspekcija daju konačnu odluku - naveo je doktor iz Kikinde.

On prisetio ovog, u najmanju ruku, čudnog događaja koji se desio.

- Samo 3 sata pre bake Radojke, kontatovao sam smrt jednog dede sa kojim su je smestili zajedno u prostoriju za preminule u Gerontološkom. U ponedeljak uveče odmah sam po pozivu ponovo došao, a njihov dežurni tehničar mi je rekao da misli da je baka mrtva. Naravno, moja je odgovornost. Starica je ležala pored dede i već su je obukli za sahranu - ispričao je on.

Dr Krasina su ujutru pozvali iz Gerontološkog centra da mu saopšte da je baka živa.

- Šok sam doživeo kada su me ujutru zvali da je ponovo pregledam. Baku Radojku su već premestili u njenu sobu. Mislim da je jaka neurološka terapija koju dobija uticala na nju. Sve vitalne funkcije radile su minimalno - rekao je on.

Ispituje se slučaj bake koja je "oživela" Foto: Google Street View

Dr Krasin je nakon ovog događaja na godišnjem odmoru do daljneg, dok se ne utvrde sve okolnosti do kojih je doveo ovaj propust.

NARUČILI KOVČEG I UMRLICE

U Pogrebnom preduzeću "Eukaliptus pro" rekli su da im se obratio neko od rodbine porodice Stankov i da je naručio kovčeg i štampanje umrlica za rođaku.

- Nakon toga, u utorak ujutru, otišli smo po baku Radojku u Stari dom Gerontološkog centra. Bio sam u kolima sa vozačem kada su nam rekli da je baka živa - rekao je vlasnik preduzeća.

Na pitanje u koliko sati uveče u ponedeljak, kada preduzeće ne radi, su Radojkini rođaci došli da zakažu pripreme za sahranu, s obzirom da je proglašena mrtvom oko 23 sata, nije dobijen odgovor.

Video: Ljube kip umesto sina: Predrag i Jelica četiri i po godine tragaju za ubicom svog jedinca Marka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ajs

    19. maj 2018 | 10:49

    Kladim se da je nije ni pogledao! Sad kao pregledao sve itd. Ako si sve pregledao i ispalo da si “pogresio” , ajde ti lepo u penziju, a pre toga 20% od plate za nauk drugima! Nisi ti vise za ovaj posao.

  • Vladan

    19. maj 2018 | 11:26

    Strašna greška, ravna ubistvu iz nehata. Ko zna koliko često se događa. Makar je izašao u javnost imenom i prezimenom za razliku od većine. Nažalost skoro sam imao tragičan slučaj i čekali smo mrtvozornika da potvrdi smrt 6 sati. Zamislite koliko je teško porodici da bude sa pokojnikom svo to vreme. Već kreću da se dešavaju posmrtne promene. Osoba koja je preminula nije bolovala, preminula je u snu. Prilikom pregleda nije koristio rukavice, nije koristio EKG. Pregled je trajao nepun minut i bio je očigledno površan. Palo mi je na pamet da je preminula osoba ugušena ili nešto slično nikada se ne bi saznalo. Naravno nije naložio obdukciju. Mrtvozornik nam je rekao da je on jedini koji radi u Beogradu u tom trenutku i iskreno verujem mu. Sve je to pokazatelj koliko se u našem društvu ne ceni život i ne obraća pažnja na patnju drugih.

  • Тодорић

    19. maj 2018 | 19:03

    Не можете рећи да се није дешавало и раније,људи се буде из клиничке смрти. Нико да сада због тога није прозвао лекаре,овај мученик,ни крив ни дужан,страдава.Без везе... У гробовима су налажени оживели људи,накнадно поново преминули .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA