Nada Macura zamalo izbegla tešku nesreću u Zrenjaninu kada se srušila bina: Da me jedna gospođa nije zaustavila, ko zna šta bi bilo (FOTO)

  • 8

Novinarka Branka Jajić (66) iz Zrenjanina, koja je juče teško povređena kad se na nju obrušio deo konstrukcije metalne bine dok je vodila etno-festival “Banatska priča” u tom gradu, nalazi se na lečenju na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, gde je sinoć hitno operisana. Ona je na kliniku primljena s teškim povredama grudnog koša, a njeno stanje sada je stabilno.

A nesreći je "u oči" gledala dr Nada Macura, koja je bila član žirija svečanosti. Kako za “Novosti” otkriva, pukom srećom je izbegla da bude povređena.

Srušila se bina na festivalu u Zrenjaninu, ima povređenih (FOTO)

- Došao je trenutak da se proglasi pobednik festivala, a Branka je pozvala članove žirija da dođu do bine - svedoči portparolka Hitne pomoći - Jedna gospođa me je zamolila da se slikamo, a konstrukcija je pala baš u tom trenutku. Da se nisam fotografisala, možda bih i ja bila povređana.

Obrušena bina/ Foto: ilovezrenjanin.com

Macura kaže da nekoliko minuta nisu znali kako da priđu povređenoj Branki.

- To je teška konstrukcija, i četiri mladića su je jedva podigla i sve vreme pridržavala kako bih se ja provukla do Branke. Puzala sam do nje... Ležala je preko stolova na kojima su se nalazili pokloni. Bila je bez svesti 10 minuta - ispričala je.

I policija je bila na licu mesta/ Foto: ilovezrenjanin.com

- Bezuspešno sam pokušavala da joj izvučem jezik, kako se ne bi ugušila, i pritom je polivala vodom. U jednom trenutku je došla svesti, ali je jedva govorila. Pokušala je da se pomeri i tog časa sam znala da joj kičma nije povređena. Ipak, oba plućna krila su joj stradala, a zadobila je i nekoliko preloma rebara - dodaje Macura.

Zasad se ne zna ko je kriv za nesreću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA