≫ 

Raspala se protivgradna raketa pa pala u centar Kuršumlije, tik pored srednjoškolaca. Nevreme razorilo pola grada (FOTO)

Ovo nije prvi put da se u Topličkom okrugu desi peh sa ovim raketama

  • 2

Nevreme koje je u utorak popodne zadesilo deo kuršumlijske opštine, potpuno je blokiralo devet sela. Trenutno je od ostatka sveta odsečeno 120 domaćinstva, odnosno oko 450 meštana, među kojima su i deca. Takođe, deo protivgradne rakete pao je u centar Kuršumlije u sred dana i pred mnogobrojnim prolaznicima. Na sreću nema povređenih, ali po svedočenju prolaznika, bukvalno je pala kraj grupe srednjoškolaca.

U trenutku su izgubili sve: Porodici Komatina grom je spalio kuću i odneo sve što su ikada imali

-Sedeo sam u kafiću koji je preko puta Ekonomske škole. Čuo se tup zvuk i video sam da raketa prvo udara u banderu, zatim se odbija i udara u obližnju kuću i pada na asfalt. Tu je vrh rakete goreo, sve dok se potpuno nije ugasio - kaže Dragan Radovanović koji nam je i poslao fotografiju vrha protivgradne rakete koja je pala.

Izlila se reka Kosanica i potpuno uništila sve pred sobom; Foto: Telegraf

On dodaje da su zbog nevremena čitavog dana razbijali gradonosne oblake.

- Prava je sreća što niko nije povređen, a sve je izgledalo kao u filmovima - dodaje naš sagovornik.

Šteta ogromna i da će se ona tek utvrditi; Foto: Telegraf

Ovo nije prvi put da se u Topličkom okrugu desi peh sa ovim raketama. Pre nekoliko godina jedna je pala na NIS benzinskoj stanici na izlazu iz Prokuplja.

Predsednik Mesne zajednice Rudare Dragan Rajković kaže da je šteta nemerljiva.

Nevreme je počelo gradom a nastavilo se jakom kišom; Foto: Telegraf

- U 20 kuća ušla je voda, uništeni su plastenici, mnogo stoke se podavilo, nekoliko vozila i traktora je odnela vodena bujica. Svi putevi su u prekidu. Do sada nikada se nije desilo nešto ovako, a najgore je bilo u Maloj Kosanici - kaže Rajković.

Tokom nevremena koje je počelo gradom, a nastavilo se jakom kišom, koja je padala dva sata, izlila se reka Kosanica i potpuno uništila sve pred sobom.

Voda je nosila sve pred sobom; Foto: Telegraf

Predsednik Opštine Kuršumlija koji je preksinoć (utorak) odmah izašao na teren potvrdio je da je šteta ogromna i da će se ona tek utvrditi.

- Voda se sada povlači, ali postepeno. Svi smo angažovani na saniranju štete, ali je ona zaista prema prvim procenama ogromna- kazao je Vidić.

VIDEO Poplave u Kuršumliji, voda prodrla u kuće:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucifer 1.

    23. maj 2018 | 13:03

    Nešto ovako se dešava i sa vojnim raketama,stoprocentne sigurnosti nema nigde, priozvođač snosi neku krivicuVeoma retko dolazi do povreda,u vreme dejstva ljudi su kućama,eksplozivno punjenje je malo i služi za samouništenje posle zasejavanja u oblacima.

  • Mill

    23. maj 2018 | 13:28

    Ko zna dali one icemu sluze, mnogi se puca a vajda nikakova, kvalitet upitan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA