Zna se ko je i gde je mladić iz Niša koji je danima sedeo na klupi i trčao go po parku

Nakon prijave građana da je 22. maja oko 19:10 časova šetao potpuno nag u Parku na Trgu Vojvode Bojovića, intervenisala je policija

  • 5

Mladić iz Inđije, koji već nekoliko meseci spava na klupicama u parku na keju u centru Niša, nedaleko od amifiteatra i spomenika Šabanu Bajramoviću, odveden je jutros u pratnji policije na lečenje u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici.

On je sproveden do bolnice u Gornjoj Toponici nakon što se juče, naočigled građana od kojih su ga neki i snimili mobilnim telefonom, potpuno nag šetao parkom na Trgu Vojvode Bojovića.

Mladić sa klupe u Nišu za kog se ceo grad pitao ko je, danas prošetao go! Skinuo sve sa sebe i trčkarao parkićem (VIDEO)

Po rečima žitelja centra Niša i šetača ovim delom keja koji su ga ranije viđali, to mu nije bio prvi put da odbaci odeću i krene u šetnju pored reke i obližnjim parkom.

Mladić iz Inđije (oko 30 godina) našao se u žiži javnosti pre oko mesec dana, nakon objavljivanja priče na društvenim mrežama o njegovoj sudbini i neobičnom životu na klupicama u parku. I dok su se mnogi angažovali da mu pomognu i donesu hranu, čule su se i druge priče o čundim navikama neobičnog gosta sa severa zemlje.

Radnici Centra za socijalni rad iz Niša pokušali su da mu pomognu, ali je odbijao svaku pomoć.

- Radnici Centra za socijalni rad iz Niša obilazili su ga više putam ali je on uvek odbijao pomoć. Jednom smo ga smestili u privremeno prihvatilište, ali je već sutradan izašao na svoju ruku. Posle toga je odbijao ponovni smeštaj - kaže za Blic direktor Centra za socijalni rad u Nišu Zoran Jović.

Foto: Facebook/MladenStanić

- Kontaktirali smo Centar za socijalni rad u Inđiji i dobili informacije da ima oca i brata u tom gradu. Oni su dolazili u Niš kako bi ga ubedili da se vrati kući, ali je on i to odbio - dodaje.

On potvrđuje informaciju da je mladić iz Inđije u pratnji policije odveden na pregled u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici, gde je zadržan na lečenju.

Nakon prijave građana da je 22. maja oko 19:10 časova šetao potpuno nag u Parku na Trgu Vojvode Bojovića, intervenisala je policija.

Protiv njega je tada podneta prekršajna prijava, jer nije imao ličnu kartu, kao i prekršajna prijava za narušavanje javnog reda i mira jer se šetao bez odeće na javnom mestu.

VIDEO: Pogledajte trenutak u kom je go trčao kroz Niš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    23. maj 2018 | 18:46

    Prekršajne prijave a momak ima psihicke probleme!? Centar je trebao da odmah reaguje i momka adekvatno pregledaju! Nadam se da ce mu doktori pomoci!

  • mima

    23. maj 2018 | 19:51

    momku treba pomoci, pod hitno

  • Nina

    24. maj 2018 | 10:34

    Mladicu je potrebna psihijatrijsks pomoc,. Kakve prekrsajne prijave?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA