≫ 

Bizarna krađa u Požarevcu: Pokojniku na groblju sagradili kuću, a lopovi iz mrtvačkog sanduka ukrali 500 evra u kešu, telefon i zlatan lanac

Lopovi su posle pljačke uredno vratili poklopac na grob i pobegli

  • 15

Zlatan lanac, sat, mobilni telefon i 500 evra u kešu odneli su za sada nepoznati lopovi iz grobnice porodice Marković na seoskom groblju u selu Kasidol nedalkeko od Požarevca.

Oni su otvorili sanduk u pokojniku ukrali stvari koje mu je porodica spremila za "onaj svet"!

Krenuo je na groblje staro 800 godina da traži duhove: Kada je video šta je snimio kamerom zaledila mu se krv u žilama (VIDEO)

Krađu je policiji prijavio vlasnik ovog grobnog mesta Jovica Marković, nakon što je otrkiveno  da je opljačkana grobnica i iz nje odnete materijalne stvari u vrednosti od oko 1.000 evra.

Preturali po sanduku da izvuku vrednosti Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Lopovi su došli pod okriljem noći, pomerili nadgrobnu ploču i dok je jedan verovatno čuvao stražu, drugi je sišao u podzemni deo grobnice. Pomerio je blokove, razbio staklo na poklopcu i počeo da pretura po kovčegu u kome se nalazio leš pokojnog Mališe - kaže za Srpski telegraf jedan meštanin Kasidola.

Razbojnik je sa pokojnika skinuo deblji zlatni lanac, na kojim se nalazilo nekoliko privezaka, prsten i sat.

- Porodica mu je u sanduk stavila i 500 evra i mobilni telefon samsung S6 koji su lopovi takođe odneli. Potom su vratili poklopac i pobegli - dodaje sagovornik.

Terete se za tešku krađu Foto: Pixabay.com

Slavica Marković, majka preminulog Mališe čiji je grob poharan, za  Srpski telegraf je rekla kako su lopovi unakazli leš njenog sina.

- Unakazili su mi dete. Odeću su mu pokidali i rastrgli. Sahranili smo ga 10. avgusta 2017. godine, leš je bio vakumiran i posle 10 meseci da dočekamo ovako nešto. To se neko sveti njemu mrtvom. Znam ko je, ali neka sve iz njegovog groba nose svojoj deci, drugo im ništa ne želim - kazala je potresnim glasom Slavica.

Lopovi se terete za tešku krađu za koju je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

I PORED KAMERA KRADU IZ GROBOVA

Seosko groblje u Kasidolu godinama je na meti kradljivaca, koji sa grobnica i kapela skidaju bakarne krovove, metalne kovane ograde i mesingane predmete sa nadgrobnih spomenika. Nekoliko puta ulazili su i u same grobnice i sa pokojnika skidali zlatni nakit i uzimali novac.

Neki su napadali i članove porodice prilikom posete groblju i otimali im tašne, novčanike, telefone. Zbog toga su na groblju postavljene kamere, ali to nije obeshrabrilo pljačkaše.

VIDEO: Velelepne grobnice braničevskog okruga

(Telegraf.rs/ Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    28. maj 2018 | 08:02

    Ne zna se ko je gori I primitivniji. Ovi sto ostavlhaju telefone I kes ili ovi sto kradu.

  • Milomir

    28. maj 2018 | 08:08

    Imamo glupe i nepotrebne obicaje.

  • Name

    28. maj 2018 | 08:03

    Nista ja tu ne vidim sporno,sve to dole bilo je beznacajno.Na tu sumu drzava ce ubrati pdv od nekih dvesta eura i svima lepo.Ne treba to tretirati lopovlukom,sta ce drzavni novac pod zemljom?To je kao da ste ga pocepali,a znamo fa se za to odgovara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA