≫ 

Skot sa Havaja objasnio kako razmišljaju srpske sponzoruše i kako izgleda novo jelo - kajvar (VIDEO)

- Čak i mi Hajavci koristimo šatrovački - kaže on u jednom od svojih videa na Jutjubu

  • 9

Havajac Skot Grimer (30) koji koristi šatrovački jezik i čije ćete reči poput kajvar, aviumor i čamušnik uskoro i vi početi da koristite, nije neko koga smo izmislili. Smislio je sam sebe, kao i sponzoruški jezik, posle koga će neki mnogo bolje da razumeju sponzoruše za koje čovek znači isključivo bankmat, a odlazak na splav - sezonu lova. Bez ozbzira na svoje ime, za sebe kaže da nije "skot", već samo Amerikanac koji je došao u prelepu Srbiju i zaljubio se u nju. Trenutno je u Beogradu treći put na nekoliko meseci i od nedavno nam sprema šaljive video-klipove.

Vladislav je oženio Kineskinju i žive u Šangaju: Napravili su svadbu za pamćenje, ali mlada sad odbija da radi jednu stvar (FOTO)

- Čak i mi Hajavci koristimo šatrovački - kaže on u jednom od svojih videa na Jutjubu, u kome nas, između ostalog upoznaje sa novim rečima: kajvar - kajmak + ajvar; aviumor - džetleg na engleskom; čamušnik - muvator, neko ko se lažno predstavlja; troses - šatrovački od sestro; zezljiva - neko koga je lako zezati.

Pre pet godina počeo je da putuje po Evropi preko leta, dok zime provodi po Južnoj Americi.

- Pre tri godine sam došao u Srbiju i shvatio da ona mora da bude moja baza, te sam tako bio i prošle godine na tri meseca ovde, a sada šest. Učim srpski jezik i shavatam da je lak. Pa, čak i Crnogorci ga govore - šali se simpatični Skot koji je prošle godine prodao uspešnu web-stranicu (frequent flyer miles) koja savetuje ljude kako da jeftino putuju prvom klasom, i sada živi kao penzioner.

Na proputovanju, proveo je neko vreme i u Zagrebu i upoznao se i sa hrvatskim jezikom, ali i odnosima naših dvaju naroda. To mu je dalo ideju za prvi klip koji je rešio da začini tako što je, pored srpskog i hrvatskog, dodao i sponzoruški jezik što je, naravno naišlo na pozitivne komentare.

U Srbiji mu se, otkriva, najviše dopada energija na ulicama i njen bogat noćni život, ali i obilje festivala.

- Imam mnogo prijatelja ovde. Momci su najduhovitiji na svetu, a žene najlepše. Nažalost, mnogi Srbi hoće da žive u inostranstvu zbog novca. A šteta, mislim da je Beograd raj na zemlji, naravno za one koji ne traže posao - iskren je ovaj mladić iz seoceta Kailua na Honoluluu.

Boraveći ovde upoznao je mnogo Milica i koliko je to često ime, na njega je baš ostavilo utisak čim je rešio da napravi svoj drugi šaljivi video na tu temu.

Crnokosi Himalajac "pored srpskog", govori španski i latinski. Igra košarku, a hteo je tenis. Voli da iznajmi bicikl i da ga vozi po Adi Ciganliji i zemunskom keju. Uporedo sa jezikom, uči da sprema i našu hranu. Ćevape je prve naučio jer ih najviše voli. Pojede ih bar tri puta nedeljno.

Kako predano uči jezik, odlučio je da nas svake nedelje obraduje novim klipom na srpskom.

- Primetio sam da svi Srbi između 15 i 30 godina imaju istu frizuru. Zato sam za drugi deo sledećeg klipa otišao kod frizera i tražio da me ošiša na Đokovićevu frizuru - najavljuje on.

Ove nedelje ga čeka porodični odmor u Meksiku, odakle odlazi na svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiju, gde ima karte za mečeve na kojima igra Srbija.

- Kad pobedi Srbija, eto me ponovo krajem leta!

VIDEO Vulkan guta ostrvo na Havajima:

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kima23

    28. maj 2018 | 22:17

    Sponzoruša , prvo što stranci upoznaju u Srbiji ha ha

  • Bubamala

    28. maj 2018 | 22:12

    Hahahahahaha čovek je rekao sve kako jeste. Ćevapi najbolji

  • Lala

    28. maj 2018 | 22:04

    Prvo sponzorusa ima svuda a ne samo kod nas ,drugo velika stopa nezaposlenosti utice na to ,trece SVAKA ZENA TRAZI SIGURNOST NECE DA BUDE S NEKIM KOI NEMA NI ZA HLEB .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA