≫ 

Tajna prodaja kuće Marije Milošević: Zaključana vrata zbog imovine Slobine ćerke (FOTO)

Službenici javnog izvršitelja pod sumnjivim izgovorima zainteresovanima nisu dozvoljavali pristup na aukciji koja je oglašena kao javna

  • 9

Javno nadmetanje za imovinu ćerke bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, Marije Milošević, zakazano jutros u 9.00 sati, odvijalo se iza zaključanih vrata.

Banka Intesa oglasila je kao izvršni poverilac da je "javni izvršitelj Bojan Kostić zakazao javno nadmetanje za dve trećine parcele u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića,  utvrđene vrednosti 170.096.684 dinara", stan od 253 kvadrata i deo placa na Dedinju deo su oglašene imovine. U prostorije Kostića u Ulici Stevana Markovića u Zemunu nisu pušteni ni novinari, ni građani, pa ni suvlasnici. Zainteresovana za današnje nadmetanje bila je Dragana Antić, ćerka Hadži Dragana Antića, prijatelja porodice Milošević i jednog od vlasnika parcele.

Luka Bojović zna ko mu je ubio kuma, sprema osvetu: Beogradskom podzemlju preti rat do istrebljenja

- Ja živim na toj adresi, suvlasnik sam i nisu hteli da dozvole da pristustvujemo licitaciji, koja je javna stvar. Nije cela kuća pod sporom, ovo što se prodaje jeste i oni to prodaju mimo te činjenice. Licitacija je u toku, a zabranjeno nam je da prisustvujemo. Neka "igranka" je u pitanju, čim se sve ovako nelagalno radi. Evo, zaključali su nam vrata -  rekla je Dragana Antić za "Telegraf.rs", nakon što su zaposleni kod javnog izvršitelja po svaku cenu bili rešeni da spreče ulazak zainteresovanih i bukvalno okrenuli ključ u bravi i zaključali vrata.

Dragana Antić nije puštena na javno nadmetanje Foto: Telegraf

Zaposleno osoblje, bez navođenja svoje funkcije, pozivalo se na različite razloge: "licitacija je zatvorena, kao što su i suđenja", inače pravo zagarantovano Ustavom Srbije i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i "nema dovoljno stolica i mesta". Nakon objašnjenja novinara da greše i da su suđenja javna više nisu iznosili tu činjenicu. Na ponovljeno pitanje da li je pristup definitivno ukinut zbog "nedovoljnog broja stolica", iako smo se ponudili da stojimo i zahtevano razjašnjenje na šta se konačno pozivaju povodom ukidanja pristupa javnosti na prodaji koja je već u samom oglasu proglašena javnom,  nismo dobili odgovor, već ponovo zalupljena vrata.

- Vi ste u ovom postupku neko ko nije ni na koji način legitimisan. Dakle, mi sprovodimo na osnovu sudskog rešenja. Ne mogu da prisustvuju građani, mi ovde nismo sala od 500 mesta da biste Vi sad sedeli i prisustvovali - saopštila je u 9.03 sati jedna od zaposlenih kod javnog izvršitelja, a njen kolega poslao je Draganu Antić u medijske kuće da "tamo kaže šta ima".

KAKO JE MILOŠEVIĆEVA IZGUBILA STAN

Imovina Marije Milošević zaplenjena je zbog dugova prema banci koje čak i nije napravila ona, već njen prijatelj, ginekolog Nikola Antić. Njih dvoje, navodno, napravili su dogovor da mu Miloševićeva proda svoj stan i deo placa za 800.000 evra, ali joj on nikad nije uplatio novac. Lekar je nekretninu založio kod banke da bi uzeo kredit, a rate nije vraćao.

- Marija je podnela krivičnu prijavu protiv Nikole Antića - rekla je Dragana Antić i dodala da nije razgovarala sa Marijom, odnosno da sa njom trenutno nije u kontaktu.

Početna cena na prvom nadmetanju imovine zakazane danas iznosi 70 odsto od procenjene imovinske celine, a na drugom  50 odsto. Zainteresovani kupci bili su u obavezi da na Kostićev račun ulože jemstvo od 10 odsto utvrđene vrednosti imovinske celine kako bi licitirali.

"Nepokretnost je u režimu privatne svojine izvršnog dužnika Nikole Antića sa obimom udela dve trećine, upisano pravo korišćenja sa obimom udela jedne trežine obili svojine državna, u korist Antić Hadži Dragana iz Beograda", navedeno je u oglasu banke Intese.

JAVNI IZVRŠITELJ NIJE BIO NA LICITACIJI?

Na zahtev novinara da razgovaraju sa javnim izvršiteljem Bojanom Kostićem, odnosno da ih odbije lično, rečeno je da on nije prisutan. Nakon toga, za manje od 10 minuta, u 9.09 licitacija je završena, a iz kancelarije je izašlo oko sedam ljudi, zbog čega je Dragana Antić zaključila da je moguće da su ponude iznete i telefonom.

Sumnjivi razlozi zbog kojih je zainteresovanima zabranjen pristup Foto: Telegraf

Nigde u saopštenju nije navedena nijedna stavka kojom je licitacija proglašena tajnom.

MINISTARSTVO PRAVDE ISPITUJE SLUČAJ

Na upućeno pitanje "Telegrafa" da li je onemogućavanje pristupa licitaciji u skladu sa Zakonom, iz Ministarstva pravde rečeno nam je da će "navodi konkretnog slučaja biti ispitani".

- Odeljenju za pravosudne profesije Ministarstva pravde dostavljen je predmet, kako bi se sve navedene konkretne okolnosti slučaja ispitale i eventualno pokrenuo postupak nadzora - rečeno je iz ovog ministarstva.

POZNATA PO DANU HAPŠENJA OCA

Prilikom hapšenja njenog pokojnog oca 1. aprila 2001. godine, Marija je u vili "Mir" na Dedinju pucala u vazduh iz revolvera, zbog čega je osuđena na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine.

Marija Milošević: Moj otac Sloba je ubijen u Hagu

Kasnije je negirala da se to desilo.

- Iz rezidencije niko nije ispalio ni metak, niti je bilo ko to pokušao - demantovala je Marija Milošević navode u intervjuu za nedeljnik "Vreme".

Okružni sud je 2004 godine ukinuo presudu i predmet vratio na ponovni postupak. Pošto se nije odazvala pozivu suda, 2006. je za njom raspisana centralna, a potom i Interpolova poternica. Kada je Slobodan Milošević uhapšen, preselila se u na Cetinje.

(Milena Rodić/m.rodic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    30. maj 2018 | 16:57

    Porodici milosevic sve treba oduzeti

  • Vlada

    30. maj 2018 | 20:07

    Njima treba oduzeti imovinu jer nije zarađeni nego opljačkana od naroda! Milosevic i njegova julovsku su nam uništili sve vrednosti u Srbiji treba da ih je sramota !

  • Sibin

    30. maj 2018 | 20:00

    Sve bih Im oduzeo I zabranio dozivotno ulazak u srbiju! !!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA