"Vratite nam doktora": Žene na ulicama Kruševca traže pravdu za omiljenog ginekologa Vladu, iako se sumnja da je uzimao mito

On je osumnjičen da je za pregled i testove od pacijentkinje zahtevao i primio 100 evra

  • 16

Oko 300 žena, uglavnom Kruševljanki, okupilo se u sredu na protestu povodom hapšenja dr Vladislava Simića, ginekologa kruševačkog Doma zdravlja. Isto toliko žena je dalo potpis podrške tom lekaru.

Izašla je iz prodavnice, a sekundu kasnije završila krvava: U sudaru automobili poleteli na niški trotoar, pokošena žena pešak (FOTO)

Do protesta je došlo pošto je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u subotu saopštilo da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji s Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili specijalistu Doma zdravlja u Kruševcu V. S. (63), zbog sumnje da je primao mito.

Policija je tada navela da je on osumnjičen da je za pregled i testove koje je obavezan da izvrši, od pacijentkinje zahtevao i primio 100 evra. Kruševačka javnost je reagovala na društvenim mrežama čim je konstatovano da je reč o ginekologu Vladislavu Simiću, a preko društvenih mreža je inicirano i današnje okupljanje.

PODRŠKA KOLEGINICA

Dr Ružica Stevanović, specijalistkinja patolog, rekla je da je došla na protest jer joj "to nalaže savest kao građanke, kao lekara i kao sudskog vešataka i kao nekog ko doktora Vladu poznaje više od 30 godina".

- Nikada nisam čula ni od jednog pacijenta, ni od jednog kolege, čak ni insinuaciju da bi on nekome nešto uradio, a da bi imao korist od toga - dodala je ona.

Nijedna žena na protestu nije verovala u optužbe protiv doktora, Foto-ilustracija: pixabay.com

Nevericu u osnovanost hapšenja izrazila je i medicinska sestra Vesna Korać, koja je sa dr Simićem radila četiri godine:

- Pogodilo me je sve ovo jer znam kakva je osoba, kakav čovek, kakav lekar. Ovo je ružan san i žao mi je što on i njegova porodica doživljavaju ovo.

RADIO BEZ PAUZE, DOLAZIO SUBOTOM...

Jelena Petrović je pacijentkinja dr Simića skoro 20 godina i kaže da je nikada ni zbog čega nije vratio, da nikada nije pravio pauzu, da je dolazio subotom da obavlja testove, iako mu tada nije bilo radno vreme.

6.599 PACIJENTKINJA!

Većina okupljnih Kruševljanki, među kojima je bilo i trudnica i majki s bebama, prošlo je u povorci glavnom gradskom ulicom, do zgrade Skupštine Grada uzvikujući: "Vratite nam doktora!"

Po informacijama na društvenim mrežama, dr Simić je drugi ginekolog u Srbiji sa ocenom rada 9,64. On ima 6.599 pacijentkinja, ima najviše stručne obuke u toj službi Doma zdravlja, ne radi u privatnoj ambulanti, pacijente za analize šalje isključivo u državne ustanove i nikada nije bio član nijedne političke partije.

VIDEO: Opšte prebijanje doktora u bolnici

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н.С

    31. maj 2018 | 04:56

    Не познајем човека, али је очигледно да има особине које не вреде у овој земљи. Све што други раде он не ради, а нарочито што није члан никакве странке, а и не ради у некој приватној ординацији. Вероватно су му то наместиле назови колеге, јер и код њих не шаље пацијенте.. Велика је срамота што то раде човеку и његовој породици, за измишљени мито од 100€. Велика греота а још већа срамота. Зато су и рекли 100€ да га максимално обрукају. Па да је такав, неби проговорио без 500,€ . На шта су све нељуди спремни?

  • Mikica

    31. maj 2018 | 06:05

    DR VLADA JE UVEK IZLAZIO U SUSRET SVIMA.HVALA MU NA SVEMU.

  • Marija

    31. maj 2018 | 05:49

    Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA