≫ 

Deca iz Bogatića spasili mače od nasilnika, a za to su dobili grdnju i prekor (VIDEO)

Videli su kako jedan dečak mače udara, maltretira i baca u kontejner. Nisu mogli da ostanu ravnodušni

  • 3

Osnovci  iz Bogatića poslednje dane škole nisu upamtili po jurnjavi za ocenama, već po spasavanju mačeta koje je maltretirano u školskom dvorištu i bačeno u kontejner sa smećem.

Ovo pitanje sa kombinovanog testa je ubedljivo najviše namučilo osmake: Odgovori su urnebesni, ali i poražavajući (FOTO)

Mače koje je jedan srednjoškolac iz Bogatića maltretirao, udarao i na kraju bacio u kontejner sa smećem spasili su 12-godišnjaci, učenici 5/2 odeljenja tamošnje Osnovne škole. Iako su zadivili istinske ljubitelje i zaštitnike životinja i odraslima dali lekciju kako bi svi trebalo da se ponašaju, klinci su umesto apsolutne podrške i pohvala, prekoreni što su sami pokušavali da spasu nedužno malo stvorenje i prijave nasilnika.

 

Jedan učenik je u kutiji u školu od kuće doneo mače sa namerom da ga udomi. Pošto mu nije bilo dozvoljeno da sa njim bude u učionici za vreme nastave, ostavljeno je u školskom dvorištu. Skoro sva deca iz odeljenja su se sa njim igrala za vreme odmora, a dok je trajala nastava kroz prozor su ga osmatrali.

- Za vreme časa istorije videli smo jednog dečaka kako maltretira macu. Udarao je, vitlio, razapinjao, pljuvao, pokazivo kao da masturbira i još su se on devojčica koja je bila sa njim kikotali i smejali. Povikali smo kroz prozor: Ostavi naše mače! Na kraju ga je bacio u kontejner sa smećem. Jedva smo sačekali kraj časa i na odmoru smo otišli da spasemo mače iz kontejnera - priča jedna učenica.

Jedna devojčica je sve snimila mobilnim telefonom i prosledila Udruženju za zaštitu životinja "Levijatan". Snimak je postavljen na Deskagramu, gde su pratioci osuđivali nasilničko ponašanje srednjoškolca.

Deca su spasila macu Foto: Foter/Fairy Heart ♥

Na društvenim mrežama do osude se brzo i lako stiglo, ali u realnom životu znatno teže. Štaviše, umesto da ih stariji bezuslovno pohvale za spasavanje mace, a siledžija bude imenovan i kažnjen, 12-godišnjaci su prekoreni što su se sami upustili u ovu (ne) običnu avanturu.

Kada su sa isprebijanim mačetom u rukama otišli u policijsku stanicu da ispričaju šta se desilo, rečeno im je da ne mogu da podnesu prijavu zato što su maloletni. Razumeli su ih i podržali u Centru za socijalni rad, ali ova ustanova nije nadležna za sankcionisanje nasilnika.

- Baš su bili simpatični. Ušli su i rekli da žele da prijave nasilje nad mačetom. Jedna devojčica je dodala da taj dečak koji se iživljavao nad nedužnom macom sutra može siledžijski da se ponaša prema drugoj deci - prepričava naš izvor ovu zanimljivu situaciju.

Nastavnika istorije, za kojeg su bili sigurni da će ih podržati nisu pronašli, pa drugima ništa nisu govorili, već su tražili ko će od učenika iz prve smene udomiti mače.

Kasnije im je napomenuto da nisu postupili ispravno. Trebalo je da o svemu upoznaju razrednog starešinu, dežurnog nastavnika ili nekog drugog u školi, umesto što su išli pravo u policijsku stanicu i Centar za socijalni rad.

Ove mališane nije trebalo učiti da iskazuju ljubav prema životinjama. To su ova plemenita deca u školu ponela iz svojih porodica. Ali, da li su u školi ranije mogli i morali da nauče kako da ispravno postupe u situacijama kao što je ova u kojoj su se prvi put našli? Ako se zaštita životinja zagovara na svakom koraku, da li je treba implementirati u obrazovni sistem? Da li brojna udruženja za zaštitu životinja treba u svom delovanju da posvete više pažnje edukaciji najmlađih?

Ima dosta otvorenih pitanja sa kojima se, u ovom slučaju, deca nisu najbolje snašla, ali zbog toga u svakom slučaju nisu zaslužili ni najmanji prekor, već samo hvale.

VIDEO: Grupa momaka muči mačku UZNEMIRUJUĆI VIDEO

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA