Pitali smo stručnjake kada nam stiže leto: Imamo datum, ali nas čeka smrzavanje do tada (FOTO)

Još danas i sutra potopi i oluje, pa od ponedeljak opet vrućine

  • 14
Kupanje, deca, naočare za sunce, guma za plivanje, bazen Foto: Pixabay/Pexels

Zbog uporne kiše i oblaka stanovnici Srbije su gotovo zaboravili da je uveliko počelo leto. No, meteorolozi javljaju da se omiljeno godišnje doba već iduće sedmice vraća u ove krajeve. Još danas i sutra traje borba sa obilnim pljuskovima, naročito u centralnim i severoistočnim delovima Srbije, a onda konačno mogu da se odlože kišobrani i da ponovo planiraju odlasci na kupanje.

Miodrag (7) je uzeo doktora za ruku i rekao nam: "Čekajte me tu, vratiću se ja". Šta ako je poslednji put video naša lica? (FOTO)

- Subotnje jutro počeće kišom, no do večeri će se razvedravanje sa severa proširiti na celu zemlju. Nedelja nam je prvi dan bez padavina, ponedeljak prvi sunčan, ali se još uvek neće vratiti one prave letnje temperature - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

U Novom Sadu najtoplije u petak Printskrin: Google

U ponedeljak se očekuju temeperature od 20 do 24 stepena, u utorak 23 do 27, dok se tek u sredu očekuju prosečne vrednosti za početak jula, između 25 i 31 stepen Celzijusa.

U Beogradu promenjivo oblačno Printskrin: Google

- Očekuje nas suvo i stabilno vreme, sve toplije i sa temepraturama primerenim za naše podneblje. Bez velikih vrućina, što će obradovati mnoge. Od sledeće nedelje možemo da se ponovo zaputimo i na plaže i bazene, mada nikako od ranog jutra, jer će ti prvi sati biti neprimereno hladni za jul (u ponedeljak i oko 10 stepeni). Od utorka će temperaure biti idealne za kupanje - objašnjava Đurić.

U Nišu kiša ponovo u četvrtak Printskrin: Google

Tokom iduće sedmice kratkotrajni pljuskovi mogući su samo na zapadu i jugozapadu u utorak, a u sredu na severu Vojvodine. U ostalim delovima ostaje stabilno, toplo i vedro.

VIDEO: Pogledajte vremensku prognozu za danas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tripko

    29. jun 2018 | 19:08

    Kako sad smrzavanje kad su rekli pakao ccccc

  • Dzin

    29. jun 2018 | 20:28

    Ne treba vise od 25 stepeni,to je sasvim dovoljno.Sto se Beograda tice naravno.

  • Ica ♥️

    29. jun 2018 | 18:39

    Omiljeno godišnje doba.. znači, vraća nam se proleće 😁 extra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA