≫ 

Policajac u zajednici: Građani Subotice se upoznali sa radom policije, uzimali otiske i uživali u vatrogasnoj peni (FOTO)

Po obilasku taktičko-tehničkog zbora, Stefanović je istakao da je ponosan na rezultate koje je za godinu dana rada ostvarila Vlada Republike Srbije

  • 0

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin u sklopu obeležavanja godinu dana rada Vlade obišli su danas na Trgu slobode u Subotici akciju "Policajac u zajednici", na kojoj su pripadnici policije građanima prikazali veštine, sposobnosti, metode rada i opremu sa kojom raspolažu.

Vlada obeležila godinu dana rada: Brnabićka predstavila rezultate, ovu ocenu je dala ministrima (FOTO) (VIDEO)

Po obilasku taktičko-tehničkog zbora, ministar Stefanović istakao je da je ponosan na rezultate koje je za godinu dana rada ostvarila Vlada Republike Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova i naglasio da će policija nastaviti snažno da se bori protiv kriminala.

Stefanović u društvu Ane Brnabić i Igora Mirovića, Foto: MUP

Stefanović je ukazao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova ostvarilo je dobre rezultate u zapleni narkotika i borbi protiv organizovanog kriminala, da je razbijeno više od 14 velikih organizovanih kriminalnih grupa, ostvaren dobar rad na rasvetljavanju krivičnih dela, smanjivanju opšte stope kriminaliteta i jačanju sigurnosti građana.

- Mi ćemo nastaviti snažno da se borimo protiv kriminala. Neće biti kriminalca na ulicama Srbije koji će moći da se osećaju sigurno. To je garancija Ministarstva unutrašnjih poslova. Nastavićemo da budemo i važan segment podrške društvu u edukaciji i preventivi i da postižemo sve bolje rezultate - istakao je Stefanović.

Predsednica Vlade Brnabić zahvalila se ministrima Stefanoviću i Vulinu na svemu što su učinili kako bi policija i vojska bili bliži građanima i time simbolično pokazali da je Vlada Srbije tu za građane, da ih obezbeđuje, štiti i njihov život učini kvalitetnijim.

Stefanović: Nastavljamo da se borimo protiv kriminala, Foto: MUP

- Imamo još mnogo da radimo da bi podigli Srbiju. Službe bezbednosti su dobar pokazatelj šta možemo da uradimo kada radimo svaki dan i damo sve od sebe, jer smo za relativno kratko vreme uspeli da podignemo službe bezbednosti, uložimo puno u njih i vratimo našu tehnologiju, znanje i da makar malo povratimo životni standard i tako se zahvalimo našim službama bezbednosti koje se bave najopasnijim poslom u zemlji zarad svih nas - rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da će Vlada nastaviti da ulaže u policiju i istakla da joj je drago što je usvojen Zakon o izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti i što će od septembra krenuti u prvu fazi izgradnje stanova.

- Zahvalila bih se i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću zato što je prvi video potrebu da se službe bezbednosti vrate na svoje noge i povežu ponovo sa građanima. Mislim da mi idemo dalje hrabro tim koracima - rekla je Brnabić.

Taktičko-tehnički zbor na Trgu slobode, Foto: MUP

Ministar Stefanović se zahvalio premijerki i Vladi Republike Srbije na podršci za opremanje policije.

- Ove i prošle godine nabavili smo novi kontigent vozila, unapredili naoružanje i opremu, ali radimo i na nabavci novih helikoptera, obnovi zgrada, ulažemo više u obuku kadrova jer hoćemo da pripadnici policije budu dobro obučeni i opremljeni, kako bi smo zaštitili njihove živote i bili efikasniji u zaštiti građana i njima bili na usluzi - rekao je Stefanović.

Ministar je poručio da je policija uvek uz svoj narod, da je uvek tu da ga zaštiti i da naša deca treba znaju da je policajac taj kome mogu da se obrate, da mu traže pomoć.

Deca uživala u crtanju, Foto: MUP

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativna agencija i Ministarstvo odbrane čine jedinstven sistem bezbednosti Republike Srbije.

- Svi zajedno činimo Srbiju sigurnom, bezbednom. Tu smo da svakom našem detetu osiguramo bezbednost, pravo da se razvija, pravo da napreduje - poručio je Vulin i dodao da je Vojska Srbije u stanju da zaštiti integritet i svaku stopu naše zemlje.

Svi pripadnici VS daju svoj maksimum i sve od sebe da sačuvaju život i bezbednost svakog građanina, Foto: MUP

Prema njegovim rečima, svi pripadnici Vojske Srbije daju svoj maksimum i sve od sebe da sačuvaju život i bezbednost svakog građanina.

Vulin se zahvalio predsedniku Republike Srbije Vučiću i predsednici i svim članovima Vlade na velikom razumevanju koje pokazuju kad je u pitanju potreba za poboljšanjem standarda Vojske i ulaganje u njeno opremanje.

U okviru akcije „Policajaca u zajednici“ građani Subotice imali su priliku da se upoznaju sa veštinama i metodama rada policijskih službenika i opremom koju koriste, a program je bio posebno prilagođen najmlađim sugrađanima.

U okviru akcije „Policajaca u zajednici“ građani Subotice imali su priliku da se upoznaju sa veštinama i metodama rada policijskih službenika, Foto: MUP

Mališani su imali priliku da se uz pomoć pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice penju na veštačku stenu, na improvizovanom pešačkom prelazu uče kako se bezbedno prelazi ulica, a u druženju sa policijskim službenicima nezaobilazni su bili vatrogasci i uživanje u vatrogasnoj peni.

Pažnju Subotičana, kao i svakog puta pri organizacije ove akcije, privukla je četa konjanika, službeni psi, vozila i motocikli, ali i borilačke veštine koje su prikazali pripadnici Žandarmerije.

Mališani se oprobali u borilačkim veštinama, Foto: MUP

Građani su imali priliku da se upoznaju, ali i da sami oprobaju neke metode koje kriminalistička policija koristi prilikom rasvetljavanja krivičnih dela i identifikovanja počinilaca, poput izazivanja otisaka papilarnih linija.

VIDEO: Godinu dana rada Vlade Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA