Najbezbedniji grad u Srbiji za žene: Nema silovanja, ali su glavni problemi trgovina drogom i obračuni kriminalnih grupa

Vranjska policija ovaj grad ocenjuje kao bezbedan za žene. Takvi događaji u poslednjih tridesetak godina gotovo da nisu zabeleženi u ovom mestu.

  • 4
Silovanje, nasilje, devojka, depresija, dva muskarca, silueta Foto: Pixabay

Vranje je apsolutno bezbedan grad kada je reč o napadima na žene i devojke na javnom mestu i silovanjima. Takvi događaji u poslednjih tridesetak godina gotovo da nisu zabeleženi u ovom mestu.

U policijskoj upravi Vranje kažu da se ne sećaju kada su primili prijavu za silovanje ili pak napad nekog manijaka na području gradskog naselja.

- U tom pogledu Vranje je veoma bezbedan grad i nemamo prijave silovanja i napada na žene na javnom mestu. Bilo je slučajeva prijave silovanja u planinskim selima, ali to su sporadični i izdvojeni slučajevi. Najčešće je reč o napadima na starije ženske osobe u zabačenim planinskim selima, ali takvih pojava u gradu barem za sada nemamo - napominje portparol Policijske uprave Vranje, Dragan Stamenković.

Vranje je široj srpskoj javnosti prepoznatljivo po drugim bezbedonosnim problemima kao što su trgovina drogom i obračun kriminalnih grupa; Foto: Tanjug/AP

Samo gradsko naselje Vranja ima oko 56.000 stanovnika, a čitavo područje koje je u njegovoj teritorijalnoj nadležnosti, prema poslednjem popisu oko 80.000 ljudi.

Kao mesto koje leži na Koridoru 10 i nalazi se u trouglu između Makedonije, Bugarske i Kosova i Metohije, Vranje je široj srpskoj javnosti prepoznatljivo po drugim bezbedonosnim problemima kao što su trgovina drogom i obračun kriminalnih grupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA