Matica je povukla ženu i krenula je borba za život: Pripadnica Vojske Srbije uskočila u vodu i spasila je u presudnim sekundama

Žena je htela da pomeri panj i upala u vodu. Kada je počela da se davi, u pomoć joj pritekla hrabra Milica

  • 3

Pripadnica Vojske Srbije iz Jarčujka, Milica Đekić, spasila je u subotu ženu iz nabujalog potoka u etno selu Lopatnica.

Sve se odigralo veoma brzo, kada je žena, koja se zadesila u tom selu, pokušala da oslobodi panj koji je bio zaglavjen i zbog koga je reka izašla van korita. Međutim, matica je povukla ženu unutar vode i krenule su sekunde borbe za život nesrećne žene. Pokušavala je da se uhvati za grane koje su promicale, ali je bilo bezušpesno.

Kada je videla šta se dešava, znajući da su u pitanju sekunde, Milica Đekić je bez obuće krenula ka ženi koja se davila. U momentu za koji je mislila da je najpovoljniji, uskočila je u vodu i uhvatila već iscrpljenu ženu koja nije ni bila svesna trenutka nepažnje, i celokupnog događaja.

Nakon izvlačenja na sigurno i ukazivanja prve pomoći, žena je zbrinuta u kraljevačkoj bolnici, gde se oporavlja od lakih povreda i pretrpljenog šoka.

Mehanizovana pešadinka Vojske Srbije iz Jarčujka, Milica Đekić, spasila je u subotu ženu iz nabujalog potoka u etno selu Lopatnica; Foto: Facebook

- Bilo je neverovatno gledati njenu hrabrost i odlučnost da po svaku cenu pomogne ženi koja se našla u nabujalom potoku. Zamislite trčanje na 400 metara, ali ne na atletskoj stazi, već po koprivama, izlomljenom šiblju i svemu što vas može zadesiti, a pri tom niste ni svesni da ste bez obuće - svedoče meštani Lopatnice.

Milica je svoje vidno izgrebano telo zanemarila. Nije želela mnogo da priča o celom događaju, samo je uz osmeh rekla za ozonpress.net da je na odmoru sa svoje dvoje male dece ( četiri i šest godina) i da je svaka situacija sastavni deo života, samo treba pozitivno razmišljati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA