≫ 

Najjača stvar koja se u poslednje vreme pojavila: Snimci kamera koji će nam ozbiljno značiti

Građani dobijaju informaciju koja im je potrebna za planiranje putovanja i eventualno preusmerenje na alternativne granične prelaze

  • 8

Svi koji putuju kolima u pravcu Grčke, Hrvatske, Bugarske ili Makedonije ili se iz ovih zemalja vraćaju u Srbiju, mogu uživo pratiti stanje na graničnim prelazima i prema tome planirati svoje putovanje.

MUP i AMSS postavili su kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom.

- Web kamere, koje u svakom trenutku možete pogledati na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza - navode u AMSS.

Pešaci smeju da prelaze magistralu, ulicu i prometne saobraćajnice van pešačkog prelaza pod jednim uslovom

Cilj projekta je da se građanima olakša kretanje preko graničnih prelaza, odnosno da se u periodu velikih gužvi, na najfrekventnijim graničnim prelazima može imati uvid u gustinu saobraćaja na prelazima kako bi mogli da odaberu alternativne, manje frekventne prevoze.

Da biste izbegli kolone, pogledajte kamere, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na taj način građani dobijaju informaciju koja im je potrebna za planiranje putovanja i eventualno preusmerenje na alternativne granične prelaze.

U AMSS objašnjavaju da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, kada zadržavanja mogu biti višečasovna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Za one koji putuju u Crnu Goru još ne postoje kamere koje ih obaveštavaju o gužvama, pa jedine informacije o dužini kolona mogu da se nađu na sajtu AMSS.

VIDEO: U patroli sa presretačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mojtenegro

    15. jul 2018 | 14:17

    Za CG i ne treba,ko ide tamo nije mu ni bitno kad ce stici jer nema na sta da zakasni...

  • 233

    15. jul 2018 | 14:05

    Kazete sat vremena?Pa vi ste se prosetali granicom,znaci.Znate li vi sta je guzva na granici u opste??Ocignedno ne,jer niste bili u koloni od po deset do petnest casova.Jos ako se na moj komentar nadoveze neki šofer šlepera,nece biti dobro ni meni ni vama.

  • D

    15. jul 2018 | 12:38

    U junu sam gledao granicni prelaz horgos...kod nas nikog al zato na madjarskoj strani haos...sat vremena smo stajali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA