≫ 

Narkomani opsedaju jednu ulicu u Novom Sadu: Stanari u strahu, ne smeju da puste decu iz kuće

Najveći problem je što se u blizini ove ulice nalazi Metadonski centar Klinike za psihijatriju

  • 5

Stanari novosadske "ulice horora", odnosno Mikole Kočiša, i dalje nemaju mira zbog narkomana koji se tu okupljaju zbog blizine Metadonskog centra Klinike za psihijatriju.

Poslednji incident u nizu bila je pljačka jedne od kuća u toj ulici. Prema rečima stanara, dvojica zavisnika, jedan stariji čovek i jedan mladić upali su u kuću čija je vlasnica preminula. Policija je brzo reagovala i uhvatila ih na delu, pa su se lopovi munjevito našli iza rešetaka.

Blututovanje - novi način drogiranja: Zbog čega narkomani ubrizgavaju jedni drugima svoju krv? (VIDEO)

Međutim, stanari ulice kažu da se više ne nadaju da će obećanje o iseljenju Metadonskog centra biti ispunjeno.

Zavisnici koji dolaze po metadonsku terapiju, okupljaju se u ulici, drogiraju se usred dana na ulici, ostavljaju iskorišćene špriceve...

Foto: Shutterstock

Odmah po uočavanju problema, gradske vlasti Novog Sada uredile su ulicu i posekle šiblje u kom su se narkomani krili.

Ipak, stanari kažu da je ulica ponovo vraćena u staro stanje, zapuštena, obrasla žbunjem, puna špriceva koje za sobom ostavljaju narkomani, a zidovi njihovih kuća kao i Metadonskog centra, služe za sakrivanje droge koju neki od narkomana prodaju jedni drugima.

- Svaki dan ispred kuće imam 40 narkomana, dete da pustim napolje ne mogu. Baš sam prošle nedelje uslikao kako diluju drogu, imaju šifre, broj reda gore i sa strane, te onda u rupama od cigli nađu opijate. Njima milina, nama horor - kaže žitelj ove ulice B. S.

VIDEO: Ugao strave! Jedna nesreća nedeljno se događa na ovom mestu

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Setac

    20. jul 2018 | 10:44

    Prolazim cesto tuda, bas horor. Kakve face, a policija pije kafu u Trojci (restoran 100m dalje) ili u kladionici (500m dalje). Imaju ljudi pametnija posla od resavanja.narkomana da deca mogu da se igraju.

  • ns

    20. jul 2018 | 10:33

    zaposlen sam u ovoj ulici i svako jutro dolazim na posao ono što se može videti u prolazu se nemože opisati a čim dođe neko od medija policije ili bilo koga drugog sve je idilično miran kraj idealno za živeti. Dogk je druga strana medalje potpuno drugačija. Još samo da pored sakrivanja droge optuže nekog ko tu živi a ni nema pojma šta je stavljenu u ogradu ili pukotinu zida, taj će biti verovatno kažnjen debelo a ni kriv ni dužan.

  • Zoran

    20. jul 2018 | 14:40

    Što ta policija ne radi u civilu kao u U.S.A. pa neka pohvata te dilere i narkomane.Hvala Bogu da će pobeći čim vide uniformisano lice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA