Da li je vreme uticalo na to da se u jučerašnjem danu dogodi veliki broj nesreća, pucnjava i napada?

Nauka nema jasno napisano objašnjenje o uzročno-posledičnoj vezi meteoroloških uslova i psihičkog stanja. Međutim, činjenica je da postoji mogućnost da se usled fizičkih poteškoća, može javiti i psihička slabost

  • 2

Niz incidenata i nesreća obeležile su jučerašnji dan, a stručnjaci i medicina ne mogu da nađu konkretne razloge nasilnog ili neadekvatnog ponašanja.

Nasilje koje svakodnevno dovodi u opasnost, može se povezati sa brojnim faktorima. Jedan od njih su vremenski uslovi i njhove posledice.

Pacijent (17) pretukao ekipu Hitne: Prvo je bio miran, ali čim je ušao u vozilo, počeo je da udara doktora i medicinskoj sestri polomio prst!

Previsoke temperature mogu biti opasne, ali kada se iskombinuju sa visokom vlaznošću vazduha, telo ima mnogo veće probleme da se rashladi i ovakvo vreme može da se odrazi i na naš mozak.

Svakog dana i u svetu i kod nas dešava se i nasilje i smrt, kao i problemi. Ne možemo da tvrdimo da li je to posledica teških vremenskih uslova za naše telo i mozak; Printskrin: Youtube/Neko Bitan

Stručnjaci upozoravaju na opasnost od vlažnosti vazduha i procenjuju da je "normalan" procenat vlažnost vazduha između 35 i 65 odsto, a sve preko ove vrednosti može da ima ozbiljne posledice po naše zdravlje.

Pitali smo dežurnu ekipu Hitne pomoći u Beogradu, kako oni komentarišu današnji dan i intervencije koje su imali.

- Svakog dana i u svetu i kod nas dešava se i nasilje i smrt, kao i problemi. Ne možemo da tvrdimo da li je to posledica teških vremenskih uslova za naše telo i mozak. Ne postoji grana medicine koja bi to mogla da dokaže, ali mi svaki dan imam mnogo posla, nažalost - rekli su iz Hitne pomoći.

Danas su u Hitnoj pomoći mislili "pala kiša, rashladilo se, manja tenzija", a ono čak 108 intervencija, od čega su 43 bile na javnom mestu; Foto: Google maps/Shutterstock

Da zaista nema pravila, najbolje pokazuje primer ovih dana, a kako kažu na prijemu Hitne službe, i oni su iznenađeni.

- Mi prosto nismo očekivali ovakav dan. Prekjuče je, recimo, bilo mnogo sparnije i "teže" nego juče, a bilo je samo 86 intervencija. Dok recimo juče, mislili smo "pala kiša, rashladilo se, manja tenzija", a ono čak 108 intervencija, od čega su 43 bile na javnom mestu. Eto to je pokazatelj da ni mi ne znamo šta da očekujemo kad dođemo na radno mesto. Baš nema pravila - analizirali su stanje u Beogradu iz Hitne pomoći.

Nauka nema jasno napisano objašnjenje o uzročno-posledičnoj vezi meteoroloških uslova i psihičkog stanja. Međutim, činjenica je da postoji mogućnost da se usled fizičkih poteškoća, može javiti i psihička slabost.

Da podsetimo šta se sve dogodilo tokom prethodnog dana:

Pucnjava na Čukarici: Posvađali se, pa je stariji muškarac sasuo rafal u mladića (FOTO)

Prešao na suprotnu stranu puta, u krivini se sudario sa kamionom i poginuo na licu mesta: Teška saobraćajka u Novom Sadu (FOTO)

Stariji muškarac izbo devojku (17) u niškom sudu zbog 1.000 evra: Isprskao je suzavcem, popio "Aće", pa umro (FOTO)

Stravičan udes na auto-putu: Više osoba teže povređeno, ekipe Hitne pomoći na licu mesta

Četiri osobe povređene jutros u saobraćajnoj nezgodi na Paliluli

(S.Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA