≫ 

Ako ste dobili ovu poruku na Vajber, ignorišite je: U pitanju je velika prevara

Ovo obaveštenje deo je uigrane šeme u koju ako uđete izlazite prevareni i znatno tanjeg novčanika

  • 11

Ukoliko ste dobili čudnu poruku preko vajbera u kojoj vas obaveštvaju da ste dobitnik velike sume novca, izbrišite je odmah, u pitanju je prevara.

"Čestitamo! Vaš broj mobilnog telefona odabran kao uzbudljivi dobitnik 400.000 dolara u litriji "Camcast World Apps International Ballot Award".

Uhapšena fakultetska mafija: Osumnjičeni od studenata građevine uzeli više od 16 miliona dinara

Baš ovakva poruka, ali na engleskom jeziku, stiže ovih dana na mobilne telefone širom Srbije. Ispod obaveštenja je ostavljen i imejl na koji bi trebalo da se pošalju lični podaci i da se čekaju dalja uputstva vezana za podizanje osvojenog novca.

Tekst poruke, Printskrin: Facebook

Ako ste na trenutak pomislili da ste dobijanjem ove poruke rešili sve probleme, grešite, jer lutrija "Camcast World Apps International Ballot Award" ne postoji, a ovo obaveštenje deo je uigrane šeme u koju ako uđete izlazite prevareni i znatno tanjeg novčanika.

Zato, izbrišite ovu poruku u ni u kom slučaju ne pratite uputstva iz nje. Ovo je lažna poruka poslata od strane takozvanih "loto prevaranata".  Cilj ove poruke je da se nađu potencijalne žrtve koje će da poveruju da su stvarno izvučene iz bubnja. Prevaranti čine prevaru uverljivijom tvrdeći da su "dobitnici" izvučeni slučajno u kompjuterskoj lutriji.

Ne odgovarajte na ostavljeni mejl, Printskrin: Facebook

Onima koji im pošalju mejl, prevaranti će tražiti da im pošalju novac za koji će tvrditi da je potreban za porez, za takse, za dostavu ili nešto slično. Ukoliko žrtva pošalje novac, neće dobiti 400.000 dolara, ali će ostati bez tih nekoliko hiljada kojih se lakoverno odrekla.

Legalne lutrije nikada ne bi tražile novac kao uslov za isplatu osvojene premije.

VIDEO:  Beskrupulozni lopov! Karton pića sakrila pod haljinu, kamera sve snimila

 

(Gorica Avalić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA