≫ 

Centar za socijalni rad: Baka sa psom koja spava u kolicima u Pančevu ne želi u dom. "Izgleda da joj je životni stil da vreme provodi na ulici"

Priču koju je baka ispričala za "Telegraf" negirao Centar za socijalni rad Pančevo

  • 10

Uzbuna zbog fotografije napuštene bake koja spava na ulici u Pančevu počela je objavom njenih sugrađana na društvenim mrežama. Ekipa "Telegrafa" otišla je na lice mesta i pronašla je staricu, da bismo smo čuli njenu priču i ukazali na to ukoliko je zaista u teškoj situaciji. Ona je sa nama podelila potresne detalje, koji prema izjavama direktorke lokalnog centra za socijalni rad nekoliko dana kasnije, nisu tačni.

Zorica Zogaj (85) je baka koja spava u invalidskim kolicima na ulici u Pančevu u blizini buvljaka, a njene reči dirnule su mnoge. Rekla nam je da je izbačena iz kuće, zlostavljana i ona i njen pas, opljačkana, gladna i prevarena. Kako smo i napisali, nadležni nisu imali zabeležen njen slučaj u evidenciji.

Pronašli smo baku koju su deca izbacila na ulicu u Pančevu: Tukli su me, oteli stan i ostavili da gladujem. Mom keru su glavu polomili (FOTO) (VIDEO)

U daljem razvoju situacije, kako "013info" piše, posle reakcije Hitne pomoći i policije, koji su staricu odveli do bolnice, i službenog poziva reagovali su i nadležni iz Centra za socijalni rad u Pančevu.

Direktorka Sanja Patalov Stojadinović za ovaj portal objasnila je da su prvo obaveštenje dobili u četvrtak popodne i da se uključio socijalni radnik.

Foto: Telegraf/M.Ro.

- Baku su prevezli do bolnice, gde je pregledima utvđeno da prema njoj nije bilo nasilja. Baka je svesna i orijentisana. Ponudili smo joj smeštanje u dom što je ona odbila. Baka ima svoj deo kuće u kome živi a izgleda da joj je životni stil da vreme provodi na ulici. Obavljen je razgovor i sa unukom, koja je rođaka koja živi u blizini. Baka je u takvom stanju da nije bilo osnova da se pokrene postupak za određivanje staraoca. Nastavićemo da pratimo situaciju i povremeno je terenski proveravamo - rekla je Sanja Patalov Stojadinović za "013info".

Iz Centra za socijalni rad ocenjuju da bi za baku bilo najbolje da bude u nekom domu što ona trenutno ne želi. Ali uvek postoji mogućnost i da se predomisli.

(M.Ro., 013info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renata

    4. avgust 2018 | 00:03

    Postoji samo jedan dom za socialne slucajeve a to vise lici na cekaonicu smrti. Ne bi mogla ni da zadrzi psa.

  • vinterizkoming

    3. avgust 2018 | 23:28

    Steta sto je zavrsila na ulici..mozda sad nece u dom al kad zahladni bice kuku lele

  • Lud

    3. avgust 2018 | 23:45

    Ma to je neki baksuz 100 %

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA