≫ 

Ljubiša je bacio udicu, a kad se zatresla, trebala mu je snaga još tri čoveka da izvuku neman od sto kila iz Gružanskog jezera (VIDEO)

Ovako nešto se ne pamti

  • 11

Ribolovac Ljubiša Kuzmanović iz Kragujevca upecao je soma teškog oko 100 kilograma i dugog 240 centimetara, na Gružanskom jezeru.

Više od dva sata, trebalo je Ljubiši Kuzmanoviću iz Mrčajevaca, da vodenog gorostasa, dovuče do obale. Iskusni ribolovac iz Mrčajevaca, upecao ga je na udicu, a mamac je bila deverika. Kažu, to je najveći ulov ikada upecan na udicu.

Kakva Grčka, ovo je Šumadijsko more, skriveno u srcu Srbije: Nalazi se na 2 sata od Beograda i pravi je raj (FOTO) (VIDEO) (MAPA)

Soma pecam od 15. godine, mnogo sam ja tog soma upecao u životu, možda je ovo 100. primerak, preko 70 kila. Ovaj je najveći, otprilike negde oko stotinak kila - uzbuđeno priča mrčajevački ribolovac.

Ljubiši se zaista ostvario ribolovački san jer je som zagrizao tokom noći. Da bi savladao kapitalca, pomogla su mu četvorica prijatelja iz Kragujevca, koji na Gruži kampuju već dva meseca.

Ljubiša Kuzmanović; Foto: Printskrin/Youtube/RTS

I mi u čudu, iznenađeni, dali smo mu moralnu i fizičku podršku. Svi smo u euforiji - ističe Nebojša Ristić dodajući da su ekipno došli do ulova.

Gružansko jezero, prostire se na 45 kilometara. Bogato je ribom, pre svega, šaranom, grgečom, smuđem, deverikom.

Uz pomoć ribolovaca, koji su naše oči na vodi, trudimo se da to sačuvamo, da što više ljudi dođe na ovo jezero - kaže ribočuvar Aleksandar Bazić.

Ribolovci kažu da je som rekorder, da je napunio dve decenije jer ta riba godišnje raste od dva do tri centimetra.

Iskusni ribolovci očekuju uskoro još jednog kapitalca, jer veruju da ovakvi primerci uvek imaju svog parnjaka.

Pre desetak na Gružanskom jezeru upecan je i nešto manji som kapitalac, težak 78 kilograma, a ribolovci su ubeđeni da u jezerskim dubinama ima i većih primeraka.

VIDEO Šta bi se desilo sa prstom? Pirana pokazala snagu svojih zuba:

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gost

    10. avgust 2018 | 08:54

    Sta ce uraditi sa drugog kad ga ulove? Ubiti ga kao i obig prvog? Som od 100kg Nije upotrebljiv za kuhinje! Idioti!

  • PETAR 1

    10. avgust 2018 | 09:37

    Zaomi je ribe, za jelo nije, ali je nema vise, ali, odlazi nam omladina (narod) iz zemlje, pa resili i somovi da napuste nas, na ovaj ili onaj nacin.

  • Senad

    10. avgust 2018 | 08:43

    Sta su uradili sa somom.Vratili ga ili?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA