≫ 

"Ljubav prema otadžbini je dužnost svakog Srbina": Šta uče naoružani dečaci u prvom Omladinsko-patriotskom kampu Zlatibor 2018? (VIDEO)

Zbog ograničenog broja učesnika u kampu učestvuje 10 devojčica i 34 dečaka iz Srbije, Crne Gore i BiH, uzrasta od 12 do 23 godine

  • 32

Ovih dana naoružana deca vršljaju po Zlatiboru! Pazite se da vas ne zarobe! Šalu na stranu, da su naoružani nisu, a da su stacionirani na Zlatiboru, to jesu. Na ovoj planini je otvoren prvi "omladinsko-patriotski" kamp za decu i mlade, koji organizuju "srpske i ruske veteranske i patriotske grupe".

Dečiji kamp na Krimu stvara nove generacije lidera, a bio je samo za privilegovane: Posetila su ga Asadova deca, ugostio je Kastra i Gandija (FOTO) (VIDEO)

Na kampu učestvuje tridesetak dece starosti od 14 do 23 godine. Deca uče osnovne tehnike preživljavanja u prirodi, uključujući i pružanje prve pomoći, kako da se ponašaju u borbama, kako da pucaju iz pušaka, da se odbrane noževima, uz orijentiring. Slični kampovi ranije su održavani u Rusiji, a ovo je prvi te vrste u Srbiji.

Printskrin/Youtube:Televizija Telemark

U organizaciji ratnih veterana Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, po uzoru na slične kampove u Ruskoj Federaciji, na Zlatiboru se od 9. do 18. avgusta održava prvi "Omladinsko patriotski kamp Zlatibor 2018". U kampu će se deca i mladi upoznati sa srpskom duhovnom, nacionalnom i vojnom istorijom i kulturom, uz priliku da se druže sa srpskim i ruskim vojnim veteranima.

Interesovanje mladih je veliko, ali zbog ograničenog broja učesnika ovoga puta na kampu učestvuje 10 devojčica i 34 dečaka iz svih krajeva Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, uzrasta od 12 do 23 godine. Podršku u organizovanju kampa pružila je opština Čajetina, jer, kako se navodi, ovakvi događaji baštine prave vrednosti.

KAMP ĆE UČVRSTITI SARADNJU RUSIJE I SRBIJE

- Posebno je zadovoljstvo što se ovakav kamp održava na Zlatiboru, gde su pored učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, prisutni i učesnici iz Ruske Federacije, sa kojom cela Srbija, ali i Opština Čajetina ima dobru saradnju. Mi smo jedina opština u Srbiji koja ima otvorenu Kancelariju za saradnju sa Ruskom Federacijom. Nadam se da će i ovo druženje i ovaj kamp učvrstiti tu saradnju, ali je i proširiti u nekim drugim segmentima - rekao je zamenik predsednika Opštine Čajetina Arsen Đurić.

Printskrin/Youtube:Televizija Telemark

RAZVOJ SNAGE UMA, UMETNOSTI, PREVAZILAŽENJE TEŠKOĆA...

Instruktori kampa će sa mladima raditi i na razvoju sportskih veština, snage uma, umetnosti, prevazilaženju teškoća, usvajanju zdravog načina života, fizičkog treninga, jačanja prijateljstva, druženja, solidarnosti i uzajamne pomoći, kao i razvoja pozitivnih i korisnih životnih veština i psihofizičkih sposobnosti kod dece.

- Mislio sam da bi mi dobro došlo za neke fizičke potrebe u životu. Želim da naučim i pružanje prve pomoći - razlozi su zbog kojih se za kamp prijavio Arsenije Bajčetić.

- Naučiću mnoge veštine i snalaženje u prirodi, kao i sportske aktivnosti, ali pre svega patriotizam. Želim da pokažem ljubav prema otadžbini jer to je dužnost svakog Srbina - očekivanja su Vukašina Mitrovića iz Novog Sada.

Organizatorima je cilj da ovo ne bude jedini kamp u Srbiji, već žele da primer daju ostalim udruženjima jer smatraju da ovakav vid kampova može da zaživi, jer postoji veliko interesovanje i roditelja i dece, uzdajući se u podršku nadležnog ministarstva.

VIDEO: Vojska Srbije na vežbama u Rusiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da

    15. avgust 2018 | 19:40

    Žalosno je sto roditelji ovako lece lične komplekse. Sta dete tog uzrasta zna sta je patriotizam... Usadite deci tog tako neke stvari pa cete stvoriti nove psihopate...

  • Milan

    15. avgust 2018 | 20:47

    Ono sto treba da uce u vojsci!!!ko nije sliuzio vojsku nije covek to su nasi stari govorili

  • Goran

    15. avgust 2018 | 20:01

    Samo vi glumite patriote i radite za 200 evra ali ja cim zavrsim skolu odo vani...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA