Otvoren rekonstruisani objekat Prihvatilišta za stara i odrasla lica u Futogu

Objekat Prihvatilišta za stara i odrasla lica u Futogu Gerontološkog centra ''Novi Sad'', rekonstruisan je, nadograđen i najsavremenije opremljen zahvaljujući finansijskoj podršci Grada Novog Sada i AP Vojvodine. Reč je o namenski građenom, modernom Prihvatilištu za privremeno zbrinjavanje lica koja se nađu u stanju socijalne potrebe i koja su akutno ugrožena

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su otvaranju rekonstruisanog objekta Prihvatilišta za stara i odrasla lica u Futogu.

- Nema nikakve sumnje da je socijalno odgovorna politika Grada Novog Sada jedan od aksioma našeg grada i da je to bio razlog da zajedno sa Pokrajinom krenemo u ovu investiciju. Ovo je ulaganje u budućnost naših sugrađana kojima je ova socijalna podrška potrebna. Iako su ovde predstavnici različitih nivoa vlasti, i različitih partija svi smo se veoma brzo dogovorili jer smo imali zajednički cilj, a to je da ovo prihvatilište za odrasla i stara lica u Futogu bude renovirano, rekonstruisano, prošireno i opremljeno sa najkvalitetnijom opremom. Rekao bih da smo u tome uspeli zajedno okupljeni oko dobre ideje i naravno da na tome nećemo stati nego ćemo zajedno i sa Pokrajinskom vladom i sa Vladom Republike Srbije nastaviti da podupiremo i podržavamo ovakve i slične projekte od interesa za funkcionisanje ustanova socijalne zaštite - rekao je gradonačelnik Vučević i dodao da je za ovaj projekat iz budžeta Grada izdvojeno gotovo 70 miliona dinara za projektnu dokumentaciju, privremeni smeštaj, građevinske radove i opremu.

Foto: Promo Novi Sad/Jaroslav Pap

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zahvalio se gradonačelniku Vučeviću koji je, kako je rekao, i pored toga što Grad nije u najdirektnijoj nadležnosti i što ima i druge probleme, prepoznao značaj Prihvatilišta, i izdvojio više od polovine sredstava za rekonstrukciju i opremanje ustanove.

Foto: Promo Novi Sad/Jaroslav Pap

- Mi smo tokom prošle godine izdvojili više od 60 miliona za pripremu projektne dokumentacije, a već ove smo skoro u svakom objektu pripremili značajne investicije. Odmah nakon početka rada ovog Prihvatilišta pristupićemo proceduri za rekonstruisanje Starog dvorca, doma u okviru Gerontološkog centra Novi Sad, možda najstarijeg i najneuslovnijeg objekta u sistemu socijalne zaštite kod nas. Mi ćemo u više faza u saradnji sa resornim Ministarstvom pristupiti rekonstrukciji tog objekta – istakao je Igor Mirović.

Foto: Promo Novi Sad/Jaroslav Pap

Prihvatilište za odrasla i stara lica, u okviru Gerontološkog centra „Novi Sad“, već dugi niz godina finansira se iz budžeta Grada Novog Sada. U Prihvatilištu korisnicima se obezbeđuju privremeni smeštaj, zdravstvena zaštita, kulturno-zabavne aktivnosti i druge usluge u skladu sa procenom potreba korisnika. Kapacitet prihvatilišta bio je 35 mesta, što je bilo nedovoljno, a realizacijom ove investicije obezbeđeno je skoro duplo više, odnosno 60 mesta za zbrinjavanje svih kategorija korisnika sa teritorije Grada.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA