Urezivali su mi krst na temenu: Žića Harekrišna pobegao je iz Jagodine i mir pronašao na selu (FOTO) (VIDEO)

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu 2010. godine presudio je u slučaju "Života Milanović protiv države Srbije" da srpske vlasti nisu delotvorno istražile napade na člana Hare Krišna zajednice

  • 8

Života Milanović je više puta napadan u Jagodini, pa se pre nekoliko godina vratio u porodičnu kuću u selu Belica. Hindus, koga zovu Žića Harekrišna živi povučeno i ovaj umetnik kaže da je za nekog ko je drugačiji, danas život jedino moguć u malim sredinama.

Smrt zbog vere: Uhapšena trojica hindusa koji su ubili muslimana jer je prevozio "sveto biće" na klanje

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu 2010. godine presudio je u slučaju "Života Milanović protiv države Srbije" da srpske vlasti nisu delotvorno istražile napade na člana Hare Krišna zajednice – Milanovića, koji su verovatno bili inicirani verskom mržnjom. Sudsko veće navelo je u presudi da vlasti nisu sprečile ponovljene napade na članove ove verske zajednice i da nisu pravilno istražile incidente. Pravda je na neki način tada bila zadovoljena, ali ožiljci na telu su ostali zauvek.Urezivan mu je i krst na temenu, a napadi su se događžali u vreme glavnih pravoslavnih verskih praznika,a mapadači nikada nisu pronađeni, piše infocentrala.rs.

Hindus koga zovu Žića Harekrišna Printskrin: Youtube/Info Centrala

- Od kako sam se vratio u selo, problemi ne postoje. U Belici žive jako fini i normalni ljudi. Sav društveni talog sa svih prostora sjatio se po gradovima. Po telu i danas imam gomilu ožiljaka, posekotina od noževa - nerado priča Žića.

Objasnio je gde treba da žive drugačiji.

- Drugačiji treba da žive u malim sredinama, to je izuzetno efikasan način da neko bude svoj bez ikakvih problema.

Priprema radove za Ameriku Printskrin: Youtube/Info Centrala

Upravo je završio projekat za Ćićolinu velikih formata do pet metara visine, a priprema radove za izložbu u Americi.

U policijskim zapisnicima stoji da je Milanović pripadnik verske sekte i da "čudno izgleda". Takođe se navodi da se većina napada na Milanovića dogodila u vreme glavnih pravoslavnih verskih praznika i da je on u razgovoru sa medijima naglašavao svoju versku pripadnost.

Milanović koji je od 1984. godine član hinduvajšnavske zajednice u Belici gaji papaju, banane, kineski visoki krompir i mnoge druge neobične biljke.

Kaže da se nikada ne bi vraćao u grad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vpcz

    23. avgust 2018 | 21:25

    "Verska sekta"!? Da li ti panduri znaju da hindusa ima skoro dve MILIJARDE u svetu?

  • Aca

    23. avgust 2018 | 23:18

    Hinduizam je priznata religija.

  • Neko

    24. avgust 2018 | 03:15

    Hinduizam je religija nastala nekoliko vekova pre hriscanstva, a nikako sekta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA