Zorica (37) je obolela od virusa Zapadnog Nila: Kapci i usta su mi se tresli, dva dana sam videla sve duplo

Zorica alepuje na ljude da se štite od komaraca, da ne bi preživeli ovo što je ona preživela

  • 8

Zorica M. (37) iz Beograda koja se nalazi na odeljenju intenzivne nege Klinike za intenzivne i tropske bolesti KBC, opisala je agoniju kroz koju je prošla nakon što ju je ubo komarac. Ona je jedan od pacijenata obolelih od groznice Zapadnog Nila koji se nalazi u ovom delu bolnice jer su imali najteži oblik infekcije, upalu mozga, encefalitis.

- Prošlog utorka sam primljena ovde, a prve simptome osetila sam u nedelju, 19. avgusta. Bilo mi je muka, osećala sam slabost, nisam mogla da jedem. Mislila sam da je uhvatio neki virus. U ponedeljak na poslu sam jedva izdržala dan - tako počinje svoju priču Zorica.

Prema njenim rečima drhtavica je bila toliko jaka da je imala osećaj da "odskače sa stolice", a glava ju je "neverovatno bolela".

Beograđanka je otišla kod lekara jer nije mogla da stane na noge. Rekli su joj da ima alergiju na sunce, a ona je umirala

Zorica je obolela od virusa Zapadnog Nila i drhtavica je bila toliko jaka da je imala utisak da odskače sa stolice Foto: AP/Tanjug

- Kapci su mi se tresli, usta su mi se tresa, nisam ni pretpostavila da bi mogla da bude groznica zapadnog Nila - priča ona u dahu.

Stanje joj je bilo sve gore, pa su je sestre odvele na Infektivnu kliniku, i dodaje, primljena je na odeljenje i nekoliko dana su joj protekli "kao kroz maglu". Seća se užasnih glavobolja i temperature, mučnine.

- Kada sam počela da primam terapiju, prva dva dana sam videla sve duplo. Zatvarala sam jedno oko da bih mogla da gledam - priča ona i dodaje da je tek u petak osetila poboljšanje.

Zorica alepuje na ljude da se štite od komaraca, da ne bi preživeli ovo što je ona preživela.

VIDEO: Opojnim mirisom pozivaju roj: Zašto i kada stršljenovi ubijaju?

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    31. avgust 2018 | 08:35

    Na zalost, zivimo u svakom smisli na eci peci pec. Ni od cega se vise ne mozemo sacuvat. Kome je sudjeno zivi, ili jednostavno ga vise nema. Kraj.

  • Natalija

    31. avgust 2018 | 10:01

    Objavite imena firmi koje su zadužene za zaprašivanje komaraca kao i imena onih koji su im dali taj posao. Očito je da su nedovoljno dobro odradili svoj posao i za to trebaju da odgovaraju. Ako se Evropa može izboriti sa ovim problemom zašto se ne bi mogla i Srbija? Z og svojih građana. Po ovim što zaprašuju mi smo izgleda u Africi i u dzungli.

  • Laki

    31. avgust 2018 | 10:03

    Ne može se čovek pojedinac odbraniti od komaraca jer te krvopije moraju nekoga ugristi da ni živeli. Dakle osnovna borba protiv vrusa je u unštavanje komaraca i to sistemsko. A oni koji su to trebali uraditi nisu to dobro odradili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA