≫ 

RHMZ izdao hitno upozorenje: Na Srbiju će se danas sručiti jake vremenske nepogode, najugroženiji su ovi delovi (FOTO)

Upozorenje o nepogodama važi sve do kasno u noć

  • 15

U toku dana na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa jakim pljuskovima, grmljavinom, gradom i olujnim vetrom.

Kako se navodi u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u kratkom vremenskom periodu mogu se očekivati padavine od 20 mm po kvadratnom metru, naročito tokom popodneva i večeri u centralnim i istočnim krajevima Srbije.

Foto: Printskrin RHMZ

U utorak i sredu takođe možemo očekivati kišu, pljuskove i grmljavinu, a maksimalna temperatura neće prelaziti 28. podeljak. U četvrtak malo toplije i uglavnom sunčano, tek ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu danas promenljivo oblačno, povremeno sa kišom. Duvaće slab, zapadni vetar. Minimalna temperatura 19, maksimalna dnevna 30 stepeni.

Sutra i u sredu u glavnom gradu takođe promenljivo oblačno i svežije sa padavinama, a maksimalna temperatura ići će do 25. stepena. U četvrtak i petak sunčano i toplo, a za vikend ponovo naoblačenje.

VIDEO Ko je štitio Srbiju od grada i nepogoda pre protivgradnih raketa?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    3. septembar 2018 | 12:18

    Sve nek se sruci na nas gresne i treba Bog zdrave ljude duhovno a ne bolesne... I jos jedna stvar nikada do sada niste pogodili prognozu vidi se kada tate nalaze poslove deci a starih metrologa i nema vise ali bez obzira Bozija rec je zadnja sto se tice vremenskih uslova.

  • Zemljoradnik

    3. septembar 2018 | 13:34

    Neće niko krave da čuva kada je kisela voda skuplja od litar mleka.

  • Seljak

    3. septembar 2018 | 11:51

    Raduju se seljaci kiši jer treba pšenicu posejati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA