Škole preuzele 636 prosvetara, proglašena za tehnološki višak: Šta će biti sa preostalih 3.994?

Od skoro 4.000 školskih radnika, njih 400 više nema ni jedan jedini čas

  • 8

Od ukupno 4.580 prosvetara, koliko je pred početak ove školske godine postalo tehnološki višak, 636 pronašlo je novo radno mesto. Oni su u poslednjih nedelju dana raspoređeni po školama u Srbiji.

Na listama tehnoloških viškova, koja se ažuriraju u Ministarstvu prosvete, ostalo je još 3.944 prosvetara, koji su uglavnom ostali bez dela norme. Od toga njih 400 više nema ni jedan jedini čas. 

Srbija kreće u popis imovine u Hrvatskoj vredne 1.8 milijardi evra

Iz Ministarstva prosvete tvrde da je broj preuzimanja još veći.

- Broj preuzimanja je mnogo veći. Dešava se da su ljudi preuzeti, a da mi nemamo podatke o tome, jer škole nisu ažurirale svoje informacione sisteme - kaže za Tanjug predsednik Radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih u prosveti Miloš Blagojević.

Ministarstvo prosvete i ove godine uputilo je školama stručno uputstvo da škole moraju da preuzimaju tehnološke viškove i da oni imaju prednost u odnosu na one koji su angažovani po ugovoru na određeno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    6. septembar 2018 | 19:20

    Ja ne mogu da shvatim otkud tolika mržnja prema prosvetnim radnicima? Sve u stilu ništa ne rade, dosta im je i to što zarađuju zapravo oni po našoj javnosti i ne zarađuju nego „dobijaju" pare a trebalo bi da volontiraju. Ako ovoj državi nisu potrebni prosvetni radnici ukinite ih!

  • Jasmina

    6. septembar 2018 | 18:36

    Pa i drugi su ostajali bez posla pa nikom ništa. I ja sam 2008 dobila otkaz pa sada se snalazim jer imam 50god. Niko nije pisao o nama koji smo radili kod vojske

  • DE

    6. septembar 2018 | 17:45

    Nema dileme po principima kapitalizma,nema posla otkaz i što bi neko plaćao nerad,prekvalifikacija ili drugi posao,nije valjda ovo specijalan slučaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA