Gimnazijalci iz Prokuplja su najdivnija deca na svetu: Za svoju slepu drugaricu uradili su najbolju moguću stvar (FOTO)

Pomoću kompjutera moći će da lakše prati nastavu sa njima

  • 2

Učenici prokupačke Gimnazije u saradnji sa nastavnicima škole kupili su lap top Danici Cetković koja je jedini redovni učenik sa oštećenim vidom u Prokuplju, a koja je u trećem razredu škole. Pomoću softvera ona će biti u mogućnosti da bolje prati nastavu. Taj softver pretvara tekst u glas.

- Nakon bezuspešnih pokušaja u obraćanju određenim institucijama da nam obezbede lap top kao pomoćno nastavno sredstvo, na inicijativu direktora škole Dragoslava Minića, Đački parlament je pokrenuo akciju. Svi su učestvovali prema svojim mogućnostima i sada Danica ima ono što zaslužuje - kazala je razredni starešina odeljenja u kojem je Danica, Dragica Anđelković.

Zbog čega je Gornje Podunavlje važno?

Danica je bila oduševljena Foto: Telegraf

Svečano poklon drugara uručila joj je predsednik Đačkog parlamenta Dušica Lazić.

- Svi smo primetili koliko se Danica trudi da savlada gradivo. Nadamo se da će sada mnogo laške da uči i savladava gradivo- kazala je Lazić.

Prijateljstvo kakvo se retko viđa Foto: Telegraf

Danica Cvetković je jedino slepo dete u Prokuplju koja od početka pohađa redovnu školu. Zahvaljujući svom radu i trudu, podršci koju ima u porodici, pre svega od sestre bliznakinje, ona je besprekoran đak, a osnovnu školu je završila kao đak generacije. I u Gimnaziji je sa svim peticama.

- Veoma sam zahvalna školii, mojim drugovima, a poklon koji sam dobila znači mnogo. Drago mi je da sam okružena humanim ljudima i opravdaću poverenje svih- kazala nam je Danica.

Danica je uručila poklon Foto: Telegraf

I zaista će sigurno tako i biti jer ovaj mali boarca, veći je od mnogih starijih, a to se potvrđuje i nagradama koje dobija na republičkim takmičenjima pre svega iz srpskog jezika i književnosti.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S. M.

    13. septembar 2018 | 22:52

    Bravo deco,tako se ispoljavaju najvece ljudske odobine...

  • BASA

    13. septembar 2018 | 21:29

    Bravo mali ! Na vasem primeru , mnogi treba da uce i i nauce ! Deco samo napred !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA