U Srbiju iz Rusije stižu mošti 18 velikih svetaca: U ovom manastiru će biti izložene mesec dana

Mošti stižu uz blagoslov patrijarha Moskovskog i cele Rusije Kirila

  • 5

Iz ruskog Spasojakovljevskog manastira (grad Rostov Veliki Jaroslavske oblasti) u Srbiju će biti donesene mošti 18 svetaca Rostovske i Jaroslavske zemlje, a uz blagoslov Patrijarha Moskovskog i cele Rusije Kirila, Mitropolita Jaroslavskog i Rostovskog Panteleimona i Episkopa Žičkog Justina. Mošti će biti prenete 11. oktobra.

Rade M. je ukrao MOŠTI SVETACA da bi ih prodao vračarama: Na crnom tržištu magije kupuju i MRTVAČKU VODU za ove ogavne rituale

Najpre će biti održana konferencija u Hramu Svetog Save, uz učešće ruske delegacije i srpskih crkvenih veledostojnika, a dva dana kasnije, mošti će biti prenesene u Ivanjicu gde će ostati u Žičkoj eparhiji do 11. novembra.

U subotu, 13. oktobra, u 15:00 časova vladika Justin i vernici Žičke eparhije će dočekati mošti u porti Crkve Svetog cara Konstantina i Carice Jelene u Ivanjici. Tim povodom u Domu kulture Ivanjica u 18:00 počinje svečana Akademija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    8. oktobar 2018 | 17:21

    Слава ти Господе и хвала. Док нам неки шаљу касетне бомбе и осиромашени уранијум, права браћа шаљу нам оно најсветије што имају. Још нас Бог гледа и шаље своју благодат. Спасибо братья. Ивањичани баш вам завидим.

  • Rs

    8. oktobar 2018 | 18:20

    Amin+++

  • Kaja

    8. oktobar 2018 | 21:25

    Hvala dragom Bogu.Amin +

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA