≫ 

Tamara je usvojila štene, ona hoda na tri noge i ima slabašno srce: Sada traži pomoć od nas za Lilinu hitnu operaciju u Milanu (FOTO)

Operacija koja treba da se odvije u Milanu košta 2.500 evra

  • 15

Tamara i njen dečko su početkom juna usvojili malog psa, znajući da ima fizički nedostatak. Vremenom su saznali da boluje od još jedne, teške bolesti i sada imaju važnu molbu za sve. 

Njihovo pismo prenosimo vam u celosti.

"Ja sam Tamara i početkom juna dečko i ja smo usvojili štene engleskog buldoga, Lilu. Ona je rođena sa deformitetom prednje nožice zbog čega hoda samo na tri.

Dogovarajući operaciju te šape pregledom kod ortopeda, primećen je šum na srcu koji je, ispostaviće se, pulmonalna stenoza što znači da joj desna srčana komora ne dobija dovoljno krvi. Prognoza nije naročito optimistična. Iako je štene i za sada živi i ponaša se normalno, ukoliko se ne podrvgne operaciji koja bi proširila desnu arteriju, najverovatnije je da će živeti još godinu do tri dana uz medikamente koje i sada dobija.

Lila je rođena bez jedne noge; Foto: Tamara Dutina

Operacija treba da se odvije u Milanu (ni u jednoj okolnoj niti bližoj zemlji se ovaj zahvat ne radi) i procena za sam zahvat je 2,500 evra.

Veterinar nam je savetovao da je operišemo pod hitno jer se boji da će se stanje pogoršati. Stanje srca se prati na mesečnom nivou uz potrebnu izmenu doze lekova, a trenutno je sve u redu i pogoršanja nema. Međutim operacija je neophodna i po mogućstvu hitna. Naša procena je da bismo u januaru mogli da skupimo novac i odemo u Italiju. 

I pored svih zdravstvenih problema, ona je veseo pas; Foto: Tamara Dutina

S obzirom da je u pitanju velika suma, da je ovo samo jedna od operacija koje je čekaju i da je 2.500 evra trošak same operacije (bez puta i slično), pokrenuli smo nalog na Go Get Funding platformi i otvorili dva namenska računa u banci, kako bi nam svako ko može da donira, pomogao.

Važno je napomenuti da smo Lilu usvojili znajući da ima zdravstvenih problema (ne znajući naravno tačne razmere) i da bismo to uradili još sto puta. Još važnije je pomenuti da je ne bismo mučili i podvrgavali brojnim operacijama da smatramo da to nema smisla.

Uprkos konstantnom bolu u nozi, lošim kukovima i fatalnoj srčanoj mani, ona je veoma vesela, aktivna, mazna i ponaša se kao i svako štene. Ima jaku želju za životom (i jurnjavom za našim drugim psom, Šarlom) pa joj dugujemo makar da pokušamo.

Nijedna donacija nije mala i svaka pomoć će nam značiti."

Njihovi računi na koje možete uplatiti novac za pomoć Lili su: 

dinarski 160-5100103338339-77 

devizni RS35-160-5130202674479-48

Pogledajte Lilin video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BB

    13. oktobar 2018 | 08:32

    Idi malo do Zvečanske i ako nećeš da ulaziš jel te sramota baci pogled preko ograde!!!

  • djape ja

    13. oktobar 2018 | 11:22

    Pare se od građana skupljaju za decu,a ti ako imaš leci koga hoces

  • Jelena

    13. oktobar 2018 | 15:30

    Ko ne voli zivotinje ne voli ni ljude Dokazano I ovo malo kucence je zivo bice a suma je tako mala Svako da uplati po samo 50 dinara ucinice veliko delo Zivot je zivot ma koji zivi stvor bio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA