Neša Beladona je uleteo u jezivu maglu i izgubio sina dok je spasavao druge: Čuli su se jaki udarci, grlo i ruke ga već danima bole

"Izašao sam skroz napolje, pobegao iz magle i počeo da dozivam sina.."

  • 3

"Siguran sam u to da bi bilo još mnogo mrtvih da nisam izašao i upozoravao ljude, no mnogi su vozili velikim brzinama pa nije načina da izbegnu sudar ali su prošli sa manjim povredama", ovako priča Nenad Đorović iz Ćuprije (u svom kraju poznat kao Neša Beladona), koji je izbegao stravični lančani sudar na auto-putu u Jagodini, a zatim mnoge vozače spasio od sigurne smrti.

"Tup udarac otpozadi, mi se zakucavamo u prikolicu ispred". Drugarica je rekla dve reči koje su nam spasile život: Aleksa je bio u kobnoj koloni kod Jagodine

- Tog dana, krenuo sam sa svojim sinom u Beograd. Na putu je tokom vožnje bilo malo magle, ali ne previše, no svakako sam pažljivo vozio. Odjednom, normalnu vožnju prekinuo je strašan prizor. Auto koji je bio ispred mene, nestao je u gustoj magli. Prenerazio sam se, desila se neverovatna stvar koju sam viđao samo na filmovima, čovek je iščezao. Istog časa sam usporio ulazeći u jezivu maglu ispred sebe - započinje svoju priču Nenad Đorović.

Auto koji je bio ispred mene, nestao je u gustoj magli, a zatim se čuo tup udarac Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Kako ističe ništa ispred sebe nije video, ali je zato odjednom čuo stravično jak prasak koji mu je sledio krv u žilama.

- Čuo se jak udarac i sve mi je bilo jasno. Brzo sam razmišljao šta da radim, mozak mi je radio 300 na sat. Dete mi je u kolima pa mi je bilo još gore, morao sam da ga spasim. Rešio sam da pobegnem u žutu traku iako sam znao da u svakom trenutku neko može velikom brzinom da naleti na nas i udari nas. Odvezao sam se do bankine i rekao sinu da izleti napolje i pobegne iz magle, što je on i uradio, a ja sam rešio da nađem izlaz . Iako vam možda zvuči da se to dešavalo dugo to je sve trajalo svega dva-tri minuta, ali je meni delovalo kao godina. U tom trenutku sam osetio ogroman strah za život mog sina i mene. Ali je to razmišljanje prekinuo još jedan prasak, a za njim još nekoliko.. - priča svoju priču svedok ovog stravičnog događaja.

Automobil jedan za drugim sudarali su se.. Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Nenad je rešio da rikvercom pokuša da se vrati nazad i izađe iz magle. Kako kaže, na samo dva metra od njega je prošao kamion, pa još par automobila koji su udarali jedan u drugi.

- Kada je sunce počelo da se probija kroz maglu shvatio sam da izlazim iz tamnog vilajeta. Izašao sam skroz napolje, pobegao iz magle i počeo da dozivam sina. Nisam ga čuo niti video, a on mi je kasnije ispričao da je panično dozivao majku telefonom. Ostavio me je u magli i nije me video, a jaki udarci su ga uplašili. Plašio se da mi se nije nešto dogodilo. Srećom ubrzo smo se našli i sve je bilo dobro - dodaje on.

Ko zna koliko bi bilo mrtvih da im Nenad nije pomagao Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Ipak kada je izašao na čistac, Nenad je rešio da spase još nekog sigurne smrti. Iako nije smeo da uđe u maglu zbog svoje sigurnosti, on je izašao na auto-put i mahao ljudima koji su mu dolazili u susret.

- I dalje me bole ruke od mahanja i grlo od vikanja. Ipak mnogi su mislili da mi treba pomoć pa su usporavali, a onda bi shvatili o čemu je reč kada bi ispred sebe videli maglu i usporenije su ulazili unutra. Nije imalo vremena da se ukoči skroz ali su makar izbegli sigurnu smrt. Siguran sam u to da bi bilo još mnogo mrtvih da nisam izašao i upozoravao ljude. Nažalost mnogi su vozili velikim brzinama pa nije načina da izbegnu sudar, ali usporenija vožnja na ulazu u maglu im je svakako spasila živote - dodaje Nenad.

Jeziv prizor Foto: Telegraf

Iako u panici nije pozvao policiju i Hitnu pomoć neko je to uradio iznutra, pa je sve ubrzo bilo završeno. Ubrzo se i magla znatno smanjila i sve je bilo lakše.

- Prišao sam bliže zakucanim automobilima i prizor je bio jeziv. Policija i Hitna pomoć izvlačili su povređene i mrtve ljude iz automobila i kamiona. Kuknjava na sve strane, ma da se naježiš. Čoveku kojem sam mahao pre toga prišao sam i pitao kako je, rekao je da se ne oseća baš najbolje, da ima groznicu i krvarenje, ali da hitna ima teže slučajeve. Delovao je veoma loše pa sam zamolio Hitnu pomoć da mu što pre pomognu, što su i uradili. Ubrzo sam sa sinom izašao iz tog haosa. Bilo nam je veoma potresno to da gledam naročito njemu koji ima 16 godina i koji je već tog dana preživeo ogroman stres - dodaje on.

Na kraju, kaže da mu nije jasno kako niko nije sprečio udes koji se desio sa druge strane puta, ka Nišu, iako se on dogodio 10 minuta kasnije.

- Da je neko kao ja izašao na ulicu možda bi četiri života bila spasena. Ali šta da se radi, ko zna šta je bilo sa druge strane neću nikome da sudim - završava on.

VIDEO: Nezapamćen udes kod Jagodine

(M. Antonijević/ m.antonijevic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina

    11. oktobar 2018 | 16:08

    Neka tebe i tvoju porodicu Bog cuva,dobri covece

  • Miki

    11. oktobar 2018 | 17:07

    Śta reći,PREBRZA VOŽNJA!!!svi misle da su najbolji....śteta za tolikim životima.SAUĆEŚĆE PORODICAMA.

  • Reks

    11. oktobar 2018 | 17:07

    Svaka tebi cast ja Sam totalno drugi tip toko Sam zamrzeo ljude da bi proso pored coveka Koji lezi mrtav hladan ne valja Al tako je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA