≫ 

ISIS je oteran iz Mosula, ali je brutalnost ostala: Vojnici bacaju muškarce i dečake sa litica, pa ih dokrajče rafalima (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Portparol iračkog ministarstva unutrašnjih poslova je izjavio da će odgovorni biti privedeni pravdi ako se dokaže da je snimak autentičan

  • 7

Iračka vlada pokrenula je istragu u vezi snimka na kojem se vidi kako vojnici ove zemlje ubijaju nenaoružane muškarce koji su osumnjičeni da su pripadnici Islamske države koja je poražena u Mosulu, piše BBC.

Otkriveno kolike su plate i bonusi terorista ISIS-a: Evo za koliko para su ubijali i mučili ljude!

Sporni video-snimak prikazuje ljude u uniformama kako bacaju nenaoružanog muškarca sa litice, a potom pucaju u njegovo nepomično telo. Portparol iračkog ministarstva unutrašnjih poslova je izjavio da će odgovorni biti privedeni pravdi ako se dokaže da je snimak autentičan.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava izjavile su da su primile brojne izjave svedoka o mučenju i pogubljenjima na širem području Mosula.

"Irački vojnici muče i ubijaju dečake i muškarce koji beže iz Mosula"

Video je objavljen na blogu Mosul Eye u sredu, dva dana nakon što je irački premijer Haider al Abadi proglasio pobedu nad ISIS-om u Mosulu. Međutim, američke snage su izjavile da iračka vojska još uvek traži nekoliko stotina džihadista koji bi mogli da se skrivaju u području starog grada.

Foto: Tanjug / AP

Organizacija Human Rights Watch je krajem juna objavila izjave svedoka koji tvrde da su irački vojnici mučili i ubijali nenaoružane muškarce i dečake koji su bježali iz Mosula.

Organizacija je takođe izjavila da je satelitskim snimcima potvrdila lokaciju na kojoj je snimljen sporni video.

Jedan od svedoka je izjavio da je video dvojicu pripadnika antiterorističke jedinice kako skidaju telo osumnjičenog džihadista ISIS-a sa stuba, kamenuju ga i na kraju kraj njega poziraju za fotografiju.

Vojnici su mu navodno kasnije pokazali video na kojem su pogubili zarobljenika.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA