Pitali su Putina da li će se kandidovati 2018. godine i koje mu je bilo tajno ime u školi za obaveštajce. Otkrio im je i mnogo više od toga

Navodi se da je Putin to kazao tokom intervjua prenošenog na ruskoj televiziji iz "Obrazovnog centra za nadarenu decu Sirijus", u Sočiju, koji je nazvan "Ozbiljan razgovor sa Vladimirom Putinom"

  • 4

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da mu je šifrovano ime u školi za obaveštajce bilo "Platov", prenosi TAS S.  A pitanje koje je najviše zanimalo svetsku javnost, ostalo je bez odgovora. On je izjavio i da još nije odlučio da li će se kandidovati na predsedničkim izborima 2018. i da neće menjati član ruskog ustava koji se odnosi na izbor šefa države.

Predstavljamo novog PUTINOVOG ČOVEKA za Balkan: Ovaj KGB-ovac je 10 godina bio prvi obaveštajac Rusije!

Navodi se da je Putin to kazao tokom intervjua prenošenog na ruskoj televiziji iz "Obrazovnog centra za nadarenu decu Sirijus", u Sočiju, koji je nazvan "Ozbiljan razgovor sa Vladimirom Putinom".

O INSTAGRAMU I DRUŠTVENIM MREŽAMA

Putin je prvo kazao da ne koristi društvene mreže, pošto su "radni dani toliko ispunjeni".

- Završim kasno u noć i nisam raspoložen za Instagram. Sve o čemu mislim je da odem u krevet i spavam - rekao je Putin.

Ruski predsednik je dodao da zna da postoji hiljade naloga na društvenim mrežama sa njegovim imenom.

- Nemam ništa s tim. Samo se pazite. Dakle, sve što je napisano u moje ime nisam ja - naveo je Putin.

On je kazao da se nada da ljudi koji vode te naloge neće pisati ništa loše u njegovo ime.

O LOZINKAMA, TAJNIM IMENIMA I NADIMCIMA

- Kada smo već kod lozinki, one su samo nadimci. Kao što znate, ja sam započeo karijeru u obaveštajnim agencijama koje su se bavile inostranstvom i ponekad sam koristio alijase zbog tehnološke neophodnosti. Kada sam bio u školi za obaveštajce, šifrovano ime mi je bilo Platov - rekao je Putin.

Foto: Tanjug/AP

On je dodao da su u današnje vreme bilo kakvi nadimci "jednostavno smešni".

- Zašto se kriti iza nadimaka. Ako čovek radi nešto vredno zanimljivo, nešto zbog čega je ponosan, trebalo bi to da kaže - ocenio je predsednik Rusije.

O IZBORIMA 2018. GODINE

- Još nisam odlučio da li bi trebalo da nastavim svoj posao ovim tempom. Videću. Izbori se održavaju 2018. Još ima vremena pred izbornu trku. Videćemo - rekao je Putin u programu Ozbiljni razgovor sa Vladimirom Putinom.

Ruski predsenik rekao je da će "jednom morati" da odstupi sa predsedničke pozicije naglašavajući da "Ustav predviđa ograničen predsednički mandat".

O IZMENAMA USTAVA

On je takođe naveo da je imao mogućnost da izmeni deo ustava koji se odnosi na izbor predsednika, ali da to nije učinio.

- Imao sam mogućnost (da izmenim Ustav) čak su me i nagovarali da u dogledno vreme izmenim Ustav. Nisam to uradio. I neću to uraditi ni u budućnosti - rekao je Putin.

Kako agencija ističe, prema ruskom Ustavu, jedna osoba ne može da bude predsednik države nakon dva uzastopno odslužena mandata. Putin je postao predsednik 2012, a pre toga je već odslužio jedan mandat od 2000. do 2008.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA