Ko je Sara Sanders, nova portparolka Bele kuće, koja je rođena u istom gradu kao i Bil Klinton? (FOTO) (VIDEO)

Ova majka troje male dece lako "razoružava" svoje sagovornike

  • 1

Sara Hakabi Sanders, koja je u petak stupila na dužnost novog portparola Bele kuće, borbena je 34.godišnjakinja rodom iz Arkanzasa koja već važi za iskusnu političarku, a u možda najteži posao na svetu - predstavljanje predsednika SAD Donalda Trampa - unosi zajedljivu duhovitost, ocenjuje AFP.

Šok u Beloj kući: Portparol podneo ostavku, Tramp mu se zahvalio

Zanimljivo je da je Sanders rođena u gradu Houp, čiji naziv u prevodu znači "nada", a u kojem je rođen i bivši američki predsednik Bil Klinton.

Foto: Guliver/Chip Somodevilla/Getty Images

Ćerka je Majka Hakabija, koji je bio kandidat za predsedničku nominaciju na republikanskim unutarstranačkim izborima 2008. i 2016, a još kao tinejdžerka predvodila je političku kampanju koja je njenom ocu donela mesto guvernera Ajove.

Ova majka troje male dece lako "razoružava" svoje sagovornike, ali je čeka ogroman zadatak kao naslednice dosadašnjeg portparola Bele kuće Šona Spajsera, zaključuje francuska agencija. Podsetimo, ona je do sada bila zamenica portparola.

Foto: Guliver/Chip Somodevilla/Getty Images

Spajser je juče potvrdio da je podneo ostavku, navodeći da će tu dužnost obavljati do kraja avgusta.

Kako je Rojters prethodno preneo navode zvaničnika iz Bele kuće, Tramp je imenovao bankara sa Volstrita Entonija Skaramučija na mesto direktora komunikacija.

Foto: Tanjug/ AP/ Pablo Martinez Monsivais

Očekuje se da Skaramuči u avgustu preuzme novu dužnost, a druge izmene koje se tiču Spajsera i njegove zamenice Sare Sanders se ne očekuju odmah, navela je tada agencija.

Kako je AP prethodno izvestio, jedan od ljudi upoznatih sa odlukom Spajsera da podnese ostavku izjavio je da on to čini kao primedbu na imenovanje novog direktora za komunikacije Bele kuće - Skaramučija.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA