≫ 

Tramp ipak gradi zid sa Meksikom: Kongres odobrio potreban novac

Podsetimo, Tramp je još u januaru izdao izvršnu naredbu da se počne sa izgradnjom zida na granici, jer je to "Americi očajnički potrebno"

  • 5

Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je sinoć određivanje 68 milijardi dolara za razvoj vojne moći SAD, prenosi Rojters.

Meksički političar se popeo na granični zid sa Amerikom i Trampu pokazao šta je najveći apsurd!

Agencija navodi da je istovremeno usvojen zakon kojim se obezbeđuje novac za izgradnju zida prema Meksiku koji je predsednik SAD Donald Tramp obećavao tokom predizborne kampanje.

Podsetimo, Tramp je još u januaru izdao izvršnu naredbu da se počne sa izgradnjom zida na granici, jer je to "Americi očajnički potrebno".

Iako su eksperti za okolinu upozorili da će izgradnja tog zida ugroziti 111 životinjskih vrsta i da će izazvati negativne posledice po životnu okolinu, niko te navode nije uzeo za ozbiljno.

Skoro dve trećine Amerikanaca protivi se izgradnji ovog zida, a skoro 70 odsto njih smatra da će na kraju izgradnju zida oni sami platiti.

Prema informacijama koje su procurile iz američke administracije, izgradnja zida trajaće tri godine i ukupno će koštati preko 19 milijardi evra.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA