≫ 

I dalje bez popusta prema komšijama: Katarskim avionima koridor SAMO ZA VANREDNE SITUACIJE!

Bojkot Katara započeo je 5. juna, kada su četiri arapske zemlje prekinule sve diplomatske i transportne odnose sa tom zemljom, optuživši je da podržava i finansira terorizam

  • 0

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Bahrein dozvoliće avionima Katara da koriste njihov vazdušni prostor u vanrednim situacijama, javila je danas novinska agencija Saudijske Arabije SPA.

Stigao odgovor Katara na listu zahteva i ucena od strane Saudijske Arabije i njenih saveznika

Arapske zemlje produžile rok Kataru za ispunjavanje njihovih zahteva za 48 sati

Utvrđeno je devet koridora, uključujući one u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Sredozemnog mora, koje će nadgledati egipatske vlasti - izvestila je agencija citirajući zvaničnike Saudijske Arabije zadužene za vazdušni saobraćaj, prenosi Rojters.

Kako je AFP prethodno izvestio, ministri spoljnih poslova Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Egipta i Bahreina danas su se sastali u prestonici Bahreina kako bi razgovarali o bojkotu Katara, koji će uskoro ući u treći mesec.

Cilj tog sastanka je, kako je agencija prenela, bio pokušaj da se Katar ubedi da prestane sa podrškom ekstremizmu i terorizmu, da prestane da se meša u unutrašnje poslove okolnih zemalja i promeni svoju politiku.

Foto: Tanjug/AP

Bojkot Katara započeo je 5. juna, kada su četiri arapske zemlje prekinule sve diplomatske i transportne odnose sa tom zemljom, optuživši je da podržava i finansira terorizam.

Sve četiri zemlje opozvale su svoje ambasadore, građanima Katara je naređen povratak kući, a katarskim avionima je zabranjeno korišćenje vazdušnog prostora.

Katar je demantovao sve optužbe i četiri arapske zemlje optužuje za "blokadu". Takođe su odbili listu zahteva koja im je dostavljena preko posrednika Kuvajta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA