Srpski vaspitač uhapšen i proteran iz Kine: Uhvaćen kako konzumira drogu u vrtiću!

Navodi se da su ostavke podnela još dva strana nastavnika, kao i direktor vrtića i nadzornik nastavnog nastavnog osoblja

  • 1

Kina je deportovala srpskog državljanina koji je ilegalno radio u toj zemlji kao nastavnik engleskog jezika u vrtiću, gde je uhvaćen kako koristi drogu, objavljeno je na sajtu kineske državne agencije Sinhua.

Masakr u Kini: Izvadio nož u kancelariji pa izbo troje kolega, a onda je izašao na ulicu i nastavio pokolj

Navodi se da je vaspitač prethodnih godinu dana u gradu Šenžen, u pokrajini Guangdong na jugu Kine, bio zaposlen bez radne vize i da ga da je policija uhapsila nakon što je osoblje vrtića prijavilo da je koristio drogu.

Navodi se da su ostavke podnela još dva strana nastavnika, kao i direktor vrtića i nadzornik nastavnog nastavnog osoblja.

Sinhua navodi da u tom vrtiću, prema tvrdnji roditelja, semestar košta 3.100 dolara i da tu sa 80 dece radi 20 vaspitača, među kojima je četvoro stranaca, a da u brošuri za upis u vrtić stoji da je nastavnicima engleskog to maternji jezik.

Prema rečima roditelja, u vrtiću je nakon deportacije nastavnika i ostavki dvoje stranih nastavnika ostao samo još jedna strani nastavnik.

- Mnogi roditelji su bili previše uplašeni da šalju decu u vrtić nakon što je nastavnik uhvaćen kako koristi drogu - rekla je jedna od majki.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA