Srpski vojnici priredili spektakl u Moskvi i ušli u polufinale Vojnih igara: Boriće se protiv Rusa i Kineza za titulu najboljih

Polufinalne trke biće održane od 8. do 10. avgusta, a potom će četiri najbolje ući u finale, koje će se održati 12. avgusta, na dan zatvaranja igara

  • 4

Tenkisti Vojske Srbije plasirali su se u polufinale Tenkovskog biatlona, koji se održava na vojnom poligonu Alabino, kraj Moskve, u okviru trećih Međunarodnih vojnih igara.

Srpski tenkisti ne promašuju: Na takmičenju u Rusiji pogodili sve mete!

Posade Rusije su se pokazale kao ubedljivo najbolje u prvoj fazi takmičenja, koja podrazumeva individualne trke.

Osim Rusa, koji su apsolutni pobednici svih dosadašnjih biatlona, favoriti ovog takmičenja su i Kinezi, koji su u Rusiju dovezli i svoje tenkove „tajp 96B“, naoružanje i municiju.

Srbi su u prvoj fazi takmičenja bili u grupi sa Kirgizijom i glavnim favoritom Tenkovskog biatlona Rusijom. Sve tri ekipe takmiče se na tenku T-72 B3, ruske proizvodnje.

U drugoj etapi takmičenja - polufinalu - voziće se "štafeta", a nadmetaće se 12 ekipa. Za sedam reprezentacija takmičenje je završeno, prenosi Sputnjik.

Foto: Profimedia/ChinaFotoPress

Ekipa Srbije je sada fokusirana na polufinale, a takođe i na analizu rezultata treće individualne trke, koja je pokazala određene slabosti u našoj posadi.

U polufinalu nas očekuje žestoka konkurencija, a u prednosti su ekipe koje se takmiče na sopstvenim tenkovima - Rusija, Kina, Belorusija i Indija.

- Na nama je da se što bolje pripremimo, da dobro gađamo i da tu tražimo svoju šansu za ulazak u finale, što će biti veoma teško. Realno je očekivati da naš plasman bude od petog do osmog mesta. Ulazak u finale bi bio čudo, a mi u čuda verujemo - zaključio je major Vojske Srbije.

Polufinalne trke biće održane od 8. do 10. avgusta, a potom će četiri najbolje ući u finale, koje će se održati 12. avgusta, na dan zatvaranja Vojnih igara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misa

    6. avgust 2017 | 22:54

    Da BOJ BIJE SRCE U JUNAKA pokazalo se i OVDE na takmicenju,znači IMAMO LJUDE samo SVE DRUGO treba obezbediti a TOGA NEMA! Mnogi IMAJU SVE ali NE I OVAKVE VOJNIKE,šta bi dali za to!

  • Dusan

    6. avgust 2017 | 22:18

    Bravo carevi

  • Lazar. M

    7. avgust 2017 | 00:25

    Jedino ako je u tenku ruska posada pod imenom Srbi ili stvarno neki od nasih koji su obuku za tenkiste zavrsili zakljucno sa 1991 om godinom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA