≫ 

Pentagon dao "zeleno svetlo", biće "čupavo": Vojne baze u SAD od sada mogu da pucaju i na privatne dronove

Povećani broj komercijalnih i privatnih dronova u SAD povećalo je strahovanje američke vojske kada je reč o bezbednosti i sigurnosti njenih objekata, vazdušnog prostora i ljudi

  • 0

Više od 130 vojnih objekata u Sjedinjenim Američkim Državama dobilo je "zeleno svetlo" Pentagona da ubuduće mogu da obori svaki privatni ili komercijalni dron koji budu smatrali pretnjom.

Severna Koreja nastavlja da preti Americi: Nuklearnim oružjem ćemo vam očitati "ozbiljnu lekciju"

Zbog ovog poteza, mnogi Srbi pašće u očaj: Tramp razmišlja da ukine šansu da dobijete ZELENU KARTU!

Portparol Pentagona kapetan mornarice Džef Dejvis rekao je da je više vojnih rodova dobilo nove smernice u petak i da će to biti prosleđeno bazama.

- Zadržavamo pravo na samodbranu i kada je reč o dronovima koji operišu iznad vojnih objekata, ove nove smernice nam daju mogućnost da preduzmemo akciju da zaustavimo te pretnje - rekao je Dejvis.

To, kako je objasnio, podrazumeva onesposobljavanje, uništavanje, praćenje, prenosi AFP.

Foto: Wikipedia/US Air Force

Povećani broj komercijalnih i privatnih dronova u SAD povećalo je strahovanje američke vojske kada je reč o bezbednosti i sigurnosti njenih objekata, vazdušnog prostora i ljudi.

Sve aktivnosti vezano za dronove u SAD moraju da budu u skladu sa propisima federalne vazduhoplovne agencije, a lokacije od velikog značaja, kao što su Pentagon i Vašington, već su proglašene "zonama bez dronova".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA