Otkriven kamp ISIS-a za obučavanje terorista za napade po Evropi: Većina "elitnih samoubica" je već prošla balkanskom rutom

Svi ti teroristi po završetku obuke su preko Turske, i dalje "balkanskom rutom", sa lažnim sirijskim i iračkim pasošima, prebacivani u evropske zemlje sa grupama migranata

  • 1

U Siriji je otkriven kamp takozvane Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) za obuku džihadista za napade po Evropi, a za dve i po godine rada kampa, na područje Evrope prebačeno je više od 50 terorista, većinom "balkanskom rutom", tvrdi zagrebački Večernji list.

Interpol objavio listu 173 osumnjičenih samoubica Islamske države. Imaju jezivu misiju u Evropi (FOTO)

- Džihadista zarobljen u nedavno oslobođenom iračkom gradu Mosulu otkrio je istražiteljima podatke o kampu za obuku terorista koji su imali zadatak da izvode terorističke napade širom Evrope. Kako tvrde irački istražitelji, radi se o izuzetno visoko pozicioniranom teroristi koji je bio oženjen sestrom jednog od najbližih saradnika kalifa Abu Bakr Al-Bagdadija - navodi Večernji list na svom sajtu.

- Uhapšeni džihadista istražiteljima je dao podatke da se taj kamp za obuku elitne jedinice samoubica, koji su pripremali napade po Evropi, nalazi na području Sirije - tvrdi list.

Kako se navodi, ta jedinica je bila u koordinaciji sa simpatizerima terorističke organizacije Islamska država koji su regrutovani preko interneta i društvenih mreža po celoj Evropi.

Foto: Tanjug/AP

Svi ti teroristi po završetku obuke su preko Turske, i dalje "balkanskom rutom", sa lažnim sirijskim i iračkim pasošima, prebacivani u evropske zemlje sa grupama migranata, navodi list.

Džihadista je otkrio i da su poslednji teroristi balkanskom rutom prebačeni u februaru 2017. i da je kamp još uvek aktivan.

Foto: Tanjug/AP

Za dve i po godine rada kampa, samo na područje Evrope prebačeno je više od 50 terorista, spavača-samoubica koji čekaju naredbu za akciju, tvrdi list, navodeći da je džihadista otkrio da su napade na Pariz i Brisel 2015. i 2016. izveli teroristi koji su završili obuku upravo u tom kampu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    9. avgust 2017 | 01:45

    Zato Putin šalje njegovu Speznas Jedinicu u Siriji, znaju oni kako treba sa teroristima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA