TRAMP UPUTIO PRETNJE I VENECUELI: Upotrebićemo i vojnu opciju ako bude bilo potrebe

Trampova administracija je prethodno lidera Venecuele Nikolasa Madura nazvala diktatorom i pokrenula sankcije protiv njega i velikog broja drugih zvaničnika

  • 29

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da ne odbacuje ni mogućnost "vojne opcije" za Venecuelu, kao odgovor na eskalaciju političke krize u toj zemlji.

"Imperija" želi da sruši Venecuelu da bi joj uzela naftu: Predsednik Bolivije Morales zagrmeo, upire prstom u Ameriku (VIDEO)

- Imamo mnogo opcija za Venecuelu, uključujući i potencijalnu vojnu opciju, ako bude bilo potrebe. Imamo trupe u čitavom svetu i na mestima koja su veoma udaljena. Venecuela nije toliko daleko, a ljudi tamo pate i umiru - rekao je Tramp novinarima u Nju Džerziju, a prenosi agencija Frans pres.

On se, takođe, osvrnuo na pitanje Severne Koreje, rekavši da će razgovarati sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom o "veoma opasnoj" situaciji u vezi sa Pjongjangom.

- Nadam se da ćemo sve razrešiti - rekao je Tramp novinarima u svom golf kampu u NJu DŽerziju, a prenosi agencija Rojters.

Trampova administracija je prethodno lidera Venecuele Nikolasa Madura nazvala diktatorom i pokrenula sankcije protiv njega i velikog broja drugih zvaničnika, posle održavanja kontroverznih izbora za ustavotvornu skupštinu i višemesečnih protesta opozicije tokom kojih je u sukobima sa policijom bilo više desetina žrtava, podseća AP.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    12. avgust 2017 | 08:27

    Ovi amerikanci stvarno nisu normalni. Jedino je dobro da je rat sve bliži njima.

  • Vosa

    12. avgust 2017 | 08:32

    S Koreja,Venecuela,sankcije Rusiji,zid ka Meksiku,puc u Turskoj,Irak,Libija,Avganistan... Demokratija,ljudska prava,sloboda govora... Zaustavite zlo

  • Vlada

    12. avgust 2017 | 07:49

    Covek je psihopata a mi se radovali kad je pobedio . Srbi se ocigledno nista ne razumeju u ppolitiku .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA