≫ 

Stefana je vozač kombija smrti ZAOBIŠAO: "Promašio" me je, otišao preko i počeo da gazi ljude. Njegovo svedočenje ledi krv u žilama

- Sve se desilo odjednom... Ja sam bio okrenut leđima, a onda je naišao beli kombi - navodi Stefan Lekić, turistički vodič

  • 3

Turistički vodič Stefan Lekić izbegao je smrt u Barseloni, pošto se beli kombi kojim su upravljali teroristi zaustavio u kiosku, nekoliko metara od njega.

On je vozio kombi smrti: Traži se ovaj muškarac, visok oko 170 cm, u beloj majici na pruge! (FOTO)

Tela na sve strane, dete bespomoćno leži u lokvi krvi: Najužasniji prizor Barselone ikada! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

On je rekao za da su svi srpski turisti u redu.

- Sve se desilo odjednom... Ja sam bio okrenut leđima, a onda je naišao beli kombi. Mislio sam da dolazi da iznese robu, ali se kretao baš šetalištem. Onda je dodao gas i počeo da ide levo-desno. Kako sam stajao, mene je promašio, otišao na drugu stranu i počeo da gazi ljude. Čuo sam i pucnjavu, ali ne mogu da kažem odakle - kaže Lekić.

Foto: AP/Tanjug

Dodaje i da većina srpskih turista koji su se nalazili u njegovoj grupi u tom trenutku nije bila na mestu tragedije.

- Ranije smo završili razgledanje i razišli smo se. Kombi je išao tu oko 30-40 metara... Mnogo sveta je bilo tu, a kada je skoro došao do mene udario je u kiosk i tu stao. Meni je sve to izgledalo kao da se dešava u sekundi - naveo je Lekić i istakao da su svi srpski turisti, o kojima je on brinuo u Barseloni u redu.

Saša Markuš, dramaturg iz Beograda bila je u Barseloni kada se dogodio teroristički napad.

Foto: AP/Tanjug

Ona kaže da nije bila u centru grada kada se dogodio incident, ali ističe da nije mogla da izbegne stanje šoka posle objavljivanja vesti o napadu.

- Čuli smo da je bio napad... Šok, panika, izgubljenost, razmišljanje gde su dragi ljudi, kako da pomognemo... Na radiju nije bilo mnogo informacija, govorilo se o tome da postoji jedna žrtva, potom i da ima 10-12 mrtvih... - kaže Markuš.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    17. avgust 2017 | 20:49

    Zalosno ali kad smo mi ratovali protiv tih istih ceo svet ih je pomagao,sad placaju za to ali nazalost ne oni koji trebaju da plate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA