Vođa KKK-a zapretio novinarki da će je zapaliti i nazvao je "crnčugom"! (VIDEO)

Razgovor je objavljen na internetu nakon što je Donald Tramp izjednačio neonaciste i demonstrante u nasilju u Šarlotsvilu

  • 6

Vođa Kju kluks klana Kris Barker nazvao je novinarku Univisiona Iliju Kalderon "crnčugom" i zapretio da će je zapaliti. Takođe, on je izjavio da je KKK hrišćanska organizacija.

Poznati neonacistički sajt prešao na mračni internet: Pozivaju na napad tokom sahrane žene koja je ubijena na protestima u Americi! (FOTO)

Novinarka sa afričkim i kolumbijskim korenima pristala je u julu da posetiti Barkera u njegovom domu u Severnoj Karolini, prenosi Independent.

Prisustvovala je sastanku KKK-a u kojem su članovi odeveni u ogrtače sa kapuljačama plesali u krugu sa bakljama, a zatim intervjuisala njihovog vođu.

Razgovor je objavljen na internetu nakon što je Donald Tramp izjednačio neonaciste i demonstrante u nasilju u Šarlotsvilu.

Barker je upitao Kalderon zašto se nije vratila u svoju državu: "Mi ovde u Americi nemamo ništa. Vi ste sve preplavili. Ali, kao što Bog kaže, kao što sam Jahve kaže, oteraćemo vas odavde".

Kalderon je na to upitala: "Vi ćete me oterati odavde?", na što je Barker odgovorio: "Ne, mi ćemo vas sve zapaliti".

"Ubili smo 6 miliona Jevreja, 11 miliona nije ništa"

Novinarka ga je upitala na koji način planira "da zapali 11 miliona imigranata", a Barker je rekao: "Ubili smo 6 miliona Jevreja prošli put. Jedanaest miliona nije ništa za nas".

Barker je vođa frakcije KKK-a koja je učestvovala u krvavom napadu u subotu u Šarlotsvilu, u kojem je ubijena 32-godišnja Heder Hajer, a desetine ljudi je povređeno.

Barker je nakon napada izjavio da mu je drago zbog smrti mlade devojke tokom potesta protiv neonacista.

"KKK je hrišćanska organizacija, nismo rasisti"

Tokom razgovora sa Kalderon takođe ju je nazvao i  "crnčugom" pa je izjavio da je KKK hrišćanska organizacija, a sebe ne smatra rasistom, prenosi Independent.

Novinarka je nakon intervjua rekla: "Moj tim me upozorio da će me vređati, ali nisam mogla zamisliti ovaj nivo uvreda. Zaista sam počela da strahujem za svoju bezbednost i bezbednost celog tima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizanovac

    18. avgust 2017 | 22:43

    Najjači su mi ovi što ubijaju i maltretiraju u ime hrišćanstva i Boga. Nešto tipa četnika kod nas i ustaša u Hrvatskoj. Za ovakve je komunizam najbolji lek. Kaže lik da nisu rasisti, a naziva novinarku "crnčugom". Katastrofa, nikad mi nije bio poznat niti će mi biti poznat osećaj mržnje, a pritom nisi ni upoznao tog čoveka bilo da je on druge vere, nacionalnosti, boje kože... To je valjda ta "demokratija". A za ovog ludaka koji im je predsednik i koji je izjednačio rasiste i fašiste sa ljudima koji su ugnjetavani samo zbog toga što su druge boje kože, nemam komentar. Sve je sam rekao tom svojom neljudskom, primitivnom i glupom izjavom.

  • amerika

    19. avgust 2017 | 01:20

    Onda treba svi ameri da se vrate odakle poticu, a ameriku vratiti indijancima...

  • alex

    18. avgust 2017 | 18:02

    čudne stvari se dešavaju u americi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA