Tramp i Melanija posetili Teksas nakon uragana Harvi: Delili hot-dogove i fotografisali se raseljenim ljudima (FOTO)

Pošto je na kratko služio ručak, Tramp se rukovao i pozirao za fotografisanje

  • 2

Američki predsednik Donald Tramp pomogao je danas da se posluži ručak u skloništu u Hjustonu za ljude koji su raseljeni zbog uragana "Harvi".

Potop biblijskih razmera DANAS čeka Ameriku: Ukrštaju se uragan LIDIJA i oluja IRMA, zbog vode sve može da nestane! (FOTO) (VIDEO)

Noseći plastične rukavice, nasmejani predsednik stajao je pored prve dame Melanije Tramp i uručivao hot-dogove u belim kutijama sa logom Crvenog krsta.

Foto: Tanjug/AP

Nakon što je na kratko služio ručak, Tramp se rukovao i pozirao za fotografisanje, prenosi AP. Tramp je danas stigao u Hjuston kako bi se sastao sa stanovnicima tog grada u Teksasu, koji su pogodile ogromne poplave uzrokovane uraganom "Harvijem".

Trampa prati njegova supruga Melanija na toj jednodnevnoj turneji, tokom koje će, pored Teksasa, posetiti i susednu državu Luizijanu, takođe pogođenu poplavama.

Foto: Tanjug/AP

Posle evakuacija, nekim stanovnicima Hjustona dozvoljen je povratak u svoje domove, ali u nekim delovima nivo vode još uvek raste. Uragan "Harvi" i njime izazvane poplave i klizišta odneli su 47 života, a u prihvatne centre smešteno je oko 43.000 ljudi.

Foto: Tanjug/AP

Tramp je od Kongresa za saniranje posledica poplava u Teksasu i Luizijani zatražio 7,8 milijardi dolara. Guverner Teksasa je naveo da su procene da će toj američkoj saveznoj državi trebati više od 125 milijardi dolara pomoći, prenose američki mediji.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Tramp je Teksas posetio u utorak, ali nije video najteže pogođene oblasti, navodeći da ne želi da svojim prisustvom ometa spasilačke ekipe. Ipak, tada su ga mnogi kritikovali što se nije susreo sa žrtvama poplava i što se uglavnom koncentrisao na logistiku vladine reakcije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA