Šta je i koliko je jaka HIDROGENSKA BOMBA Severne Koreje zbog koje može da počne Treći svetski rat? (FOTO) (VIDEO)

Radi se o jednom od najrazornijih oružja u svetu, iako u sukobima nikada nije korišćena

  • 19

Termonuklearna ili hidrogenska bomba, kakvu je Severna Koreja navodno testirala, razvijena je posle upotrebe nuklearne bombe u Japanu u Drugom svetskom ratu i od nje je mnogo razornija. Ovo nije prvi put da se Severna Koreja hvali da je testirala hidrogensku bombu, ali stručnjaci su do sada bili skeptični.

Čudan zemljotres u Severnoj Koreji digao svet na noge: Očekuje se važno saopštenje zbog straha od nuklearnog testiranja!

Severna Koreja potvrdila: Imamo minijaturnu HIDROGENSKU BOMBU (FOTO)

Hidrogenska bomba jedno je od najrazornijih oružja u svetu, iako u ratnim sukobima nikada nije korišćena.

Ona se još zove i termonuklearna i superbomba, a prema proceni stručnjaka može biti i do 1.000 puta snažnija nego atomske bombe.

Stručnjak za bezbednost Melisa Hanam napisala je da nema načina da se otkrije da li je to što gleda severnokorejski lider Kim Džong-un stvarna bomba koja je eksplodirala u tunelu.

- To može biti samo model, ali poruka koju Severna Koreja šalje je jasna. Žele da pokažu da jako dobro znaju šta je nuklearno oružje - rekla je ona.

Foto: Tanjug/AP

Prvu hidrogensku bombu Amerikanci su testirali 1952. godine, a proizvela je energije koja je odgovarala onoj 10 megatona TNT-a, otprilike 1.000 puta više od atomske bombe bačene na Hirošimu.

Iako i hidrogenska i atomska bomba spadaju u nuklearno oružje, atomska bomba koristi nuklearnu fisiju, koja veći atom deli na dva manja kako bi stvorila energiju. Hidrogenska bomba koristi fuziju, odnosno dva ili više manjih atoma spaja u jedan veliki. Dva izotopa vodonika, deuterijum i tricijum, u procesu fuzije se spajaju i formiraju helijum, čime se oslobađa tolika energija. Hidrogenska bomba takođe u sebi ima i fisiono oružje koje služi da pokrene oslobađanje energije i fuziju.

ALARMANTNO UPOZORENJE ZA SVE: Upravo je testirana bomba 5 puta jača od one bačene na Nagasaki, može da ubije skoro 400.000 ljudi!

NE PROPUSTITE OVAJ TEKST: Tačka razdora dve Koreje zbog koje oni NIKADA više neće biti ista nacija je RELIGIJA (FOTO)

Foto: AP/Tanjug

Najsnažnija hidorgenska bomba ikad detonirana bila je sovjetska tzv. carska bomba koja je 1961. godine, oslobodila energije u vrednosti 50 megatona TNT. Karakteristični oblak u obliku pečurke dosegao je visinu od 64 kilometra, a eksplozija je bila vidljiva u mestima udaljenim stotinama kilometara.

SIGURNO SE PITATE ZAŠTO SEVERNA KOREJA MRZI AMERIKU - Pročitajte ovaj tekst i sve će vam biti jasno

NE PROPUSTITE, SVE O SEVERNOJ KOREJI I KIM DŽONG UNU ČITAJTE U NAŠOJ TEMI KIM DŽONG UN, BIRAJTE, LISTAJTE STRANE, SAZNAĆETE SVE ŠTO VAS ZANIMA. KLIKNITE OVDE

Pogledajte video CARSKE BOMBE:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BIA

    3. septembar 2017 | 18:34

    Hidrogenske bombe baca, Ameriku naglas kune, Vrhovni je vodja faca, Samo napred Kim Dzong Une!

  • miki

    3. septembar 2017 | 18:55

    Kim samo hrabro.ponosan na tebe kako cuvas svoju zemlju.e to je vodja.ruke ti se pozlatile ako ih pogodis!

  • ŠEVA

    3. septembar 2017 | 18:44

    Rokaj Kim nemoj više da probaš rokaj šta više čekaš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA