Stotine naoružanih zatvorenika luta Kanzasom: Zapalili zgradu zatvora, pa pobegli usred meteža koji je požar izazvao (FOTO)

Javljeno je da gori nekoliko zgrada u okviru zatvorskog kompleksa. Zatvorski poliocajci su potvrdili da je akcija u toku, ali da je situacija u objektu pod kontrolom

  • 0

U državnom zatvoru u zapadnom Kanzasu u utorak uveče izbila je pobuna. Lokalni mediji javljaju da je mnogo zatvorenika pobeglo i da su naoružani.

Zbog monstruoznog ubistva dobio 20 godina robije: Presudio komšiji, pa se sakrio na tavan kuće. Policiji se pravdao suludim rečima!

Pročitala je dnevnik svoje ćerke (12) i otkrila najjezivije stvari koje joj je ovaj mladić radio, i to u njenoj kući!

Javljeno je da gori nekoliko zgrada u okviru zatvorskog kompleksa. Zatvorski poliocajci su potvrdili da je akcija u toku, ali da je situacija u objektu pod kontrolom.

- Veliki nemiri izbili su u zatvoru Norton. Zgrada gori i neki zatvorenici imaju oružje - "tvitnula" je Kansasova organizacija državnih službenika.

Iz kancelarije šerifa Nortona je saopšteno da je stanovništvu preporučeno da ostanu u kućama i da se dobro zatvore, kao i da blokiraju automobile.

U ovom zatvoru nalazilo se 848 zatvorenika, a još 125 njih je u satelitskoj jedinici na istoku u Stoktonu, kako javlja AP. Većina zatvorenika su ili zatvorenici sa "niskom i srednjom sigurnošću" ili zatvorenici sa minimalnim sigurnošću. Dakle, svi su prilično opasni.

Odeljenje za intervencije u Kanzasu saopštilo je da je u jednoj prostoriji zatvora, oko 21.30 časova u utorak uveče došlo do "uznemiravanja". Nije precizirano kakva vrsta uznemiravanja.

Samir Arif, portparol kansaške policije rekao je medijima da su i vatrogasci angažovani na sanaciji požara i nemira koji su izbili u zatvoru.

- Sve što mogu da vam kažem je da postoji situacija - kazao je Arif.

Potom je saopšteno da su dvoje zaposlenih u zatvoru zadobili manje povrede, objavio je KVCH.

Oko tri sata nakon što je došlo do nemira, preostali zatvorenici su se vratili u svoje ćelije. U zatvoru je trenutno sve pod kontrolom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA